21 Haziran 2008 Cumartesi

Rusya-Hollanda ve Düşündürdükleri


Foto: Getty İmages
Kolodin'in uzun menzilli şutlarıyla başlayan maçta Rusya öne geçmeyi başaran takımdı. Maçın genelinde de üstünlerdi zaten. Ama hep Türkiye maçı çevirecek diye bir kural yok. Bu kez Hollanda geriden gelmeyi başardı. Sniper Kolodin maçın kader oyuncularından biri. Attığı şutlar dışında gördüğü kırmızı kartla ve kırmızı kart görmesine rağmen oyunda kalmasıyla. Lubos Michel bir hakemin başına gelecek kötü kaderi yaşadı. Uzatmalarda ise Rusya'nın penaltısını es geçti. Nasıl Slovak anlamadık. Rosetti anne tarafından Hırvat diye bizi yedi. Çekoslavakya'nın Rusya'ya hiç mi borcu yok. Ayıp etti:) Ama Arshavin kesti cezayı hem zamanında Almanların Avrupa'yı yakıp yıkarken sessiz teslim olan Hollanda'ya hem de Slovak Lubos'a. Neden böyle zorlama ilişkiler kuruyorum aşağıda özetlemeye çalışacağım. Hem bu konularda ahkam kesmek bizim harcımız değil futpolitik'in işi. Bu arada Güney Kore'nin başında Guus Hiddink ile 3'üncülük maçı oynamıştık. Bu kez tarih tekerrür etmesin mümkünse. Yeteri kadar hesap kitap görülmüşken yapmasın bunu bize.
Pavlyuchenko bu turnuvada piyasa yapan futbolcuların başında geliyor. Onu Rısya Ligi dışında seyretme imkanımız çok fazla. Keza Arshavin'de öyle ama Rusların para akıttığını da biliyoruz. Türkiye'den sonra turnuvaya en çok heyecan getiren takım Ruslar. Hollanda ise gruplardaki oyunundan çok uzaktı.
Guus Hiddink gole sevindi Hollanda'lı olmasına rağmen. Acaba bize karşı bir Türk hoca sevinse ne olur çok merak ediyorum. Vatan haini ilan eder miyiz? Futbol bizde vatan millet sakarya olayıyla içiçe olunca o kadarını kaldırmaz gibi geliyor. Şimdi doğru olan formanın bayrak olmadığıysa Rosetti'nin Hırvat futbolcuyu bir Hırvat taraftar gibi teselli etmesi ne kadar fındık beyinli olduğunu mu gösterir. Hakan Yakın attığı gol sonrası sevinmiyorsa, Podolski Polonya'ya karşı attığı golden sonra sevinmiyorsa bu futbolcular futbolu çok ciddiye alıyor canım mı demek gerekiyor.

Hiç yorum yok: