15 Nisan 2009 Çarşamba

Peki Bu Aşk Renklere mi?Yoksa ....


Fenerbahçe ile Galatasaray'ın en iddiasız maçında bile tribünlerin gerilmesi artık doğal hale gelmişken, iki kulübün tribün liderinin iyi birer dost olduğu ortaya çıktı. Genç F.Bahçeliler Grubu lideri Sefa, UltrAslan lideri Sebahattin Şirin ile birlikte umreye gittiklerini söyledi. Spordaki şiddetin sebebini inanç eksikliğine bağlayan Sefa, "Sebahattin ağabey ile dostluğumuz herkese örnek olsun." dedi. 

Genç F.Bahçeliler'in lideri Sefa ile UltrAslan tribün lideri Sebahattin, derbiler öncesi dostluk mesajı veriyor. 

Son zamanlarda tribünlerde meydana gelen şiddet olayları spor kamuoyunda tedirginliğe sebep olurken, iki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe'nin tribün liderlerinin iyi birer dost oldukları ortaya çıktı. Genç Fenerbahçeliler Grubu'nun lideri Sefa ile UltrAslan Taraftar Grubu lideri Sebahattin Şirin'in birlikte iki kez umreye gittikleri öğrenildi. Genç Fenerbahçeliler Grubu lideri Sefa, tribün terörüne inanç eksikliğinin sebep olduğunu düşünüyor. UltrAslan Grubu lideri Sebahattin Şirin ile 15 yıl öncesine dayanan bir dostlukları olduğunun altını çizen Sefa, "1996'da Sebahattin abiyle buluştuk. Şiddeti tamamen bitirelim dedik. Zaten kendisiyle 2 defa umreye gittik, bir kez de hacda karşılaştık. Bu yıl hacca gittiğimizde o da eşiyle beraber oradaydı. İslam'ı olduğu gibi yaşamak istiyorum. Kiliseye mi gidelim? Ben Müslüman'ım ve elimden geldiği kadar bunu yaşamaya çalışıyorum. Bize göre şiddetin temelinde maneviyat eksikliği yatıyor. İnsanlar namaz kılmanın hazzını yaşasalar bu şiddet ortadan kalkar." ifadelerini kullandı. 

UltrAslan Taraftar Grubu lideri Sebahattin ile umreye gidişini anlatırken adeta o anı yaşayan Sefa, kutsal topraklarda da birbirinden ilginç olaylara şahit olmuş. Mekke'de F.Bahçe formasıyla gezen birini gördüğünü ve hemen müdahale ettiğini belirten Sefa, "Sebahattin ağabey ile beraber kayıt yapacağımız ana kadar kutsal topraklara gideceğimize inanamıyordum. İnanılmaz bir heyecan yaşadım. Çünkü o ortamı hep televizyonlarda görüyorduk. Peygamber Efendimiz'in olduğu yerlere gitmek, geçtiği yerleri görebilmek insanın kalbini durduruyor. Mesela Sebahattin ağabeyle umreye gittiğimizde orada Fenerbahçe formalı birini gördük. Tavaf yapıyordu. Yanına gidip uyardım. 'Burası kutsal bir yer, nasıl böyle dolaşırsın' dedim. Bir de beraber Hz. Osman'ın kabrini ziyaret ederken Sebahattin ağabeyle dua ediyorduk. O sıra hafif bir rüzgar esti. Çok samimi söylüyorum, sanki nurlandığımızı hissediyorduk. Bu duygular anlatılmaz, yaşanır. Allah herkese bunu nasip etsin. Ben bu yıl da hacca gittim. Allah nasip ettiği süre içinde de gitmek istiyorum." diye konuştu. 

Sebahattin ağabey namazını aksatmaz 

Sebahattin Şirin'i kişiliğinden dolayı çok sevdiğini ifade eden Genç Fenerbahçeliler Grubu'nun lideri Sefa, dostluklarının ebedi olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: "Sebahattin ağabey, çok mantıklı hareket eder. Önceki yıllarda Kadıköy'de bazı münferit taraftarların onları taciz etmelerine rağmen o, bizi Ali Sami Yen'de çiçeklerle karşıladı. Ben namazlarımı aksatırım, onun namazını aksattığını görmedim. Onunla aramızda olan ağabey-kardeş ilişkisi çoğu kişiyi rahatsız ediyor." dedi. 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Galatasaray tribün lideri Sebahattin ise, "Kâbe'yi ziyaret etmek müthiş bir duygu. Durumu elveren bütün Müslümanların hacca ve umreye gitmesini diliyorum. Ancak bu durum medyanın bazı kesimini rahatsız ediyor. Onlar genç kuşağın televole kültürüyle yetişmesini istiyorlar. Gençlik üzerinde oyunlar oynanıyor. Onları ahlaktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Uyuşturucuya alıştırıyorlar. Maneviyattan uzaklaştırıyorlar. Sefa ile yaptığımız bu vazife inşallah diğer gençlere iyi örnek olur. Kutsal topraklarda bizi görenler çok şaşırdılar. Medya bizi insanlara kötü tanıtıyor. Biz de şiddetin önlenmesini istiyoruz. Kişi, bilmediğinin düşmanıdır. Medya daha eğitici yayınlar yapmalı." şeklinde konuştu. 

Sefa, en büyük hedeflerinin genç kuşağa iyi örnek olmak olduğunu belirtirken, "Biz Genç Fenerbahçeliler olarak ilk kurulduğumuzda küçücük bir gruptuk. Şu an 71 il ve 14 ülkede temsilciliklerimiz var. Biz içimizde uyuşturucu kullanan, mola esnasında durakları talan eden insanları aramızdan dışladık. Ama bazıları, bu insanları grup yaparak aramıza soktu. Ve sonrasında istenmeyen olaylar çıktı. Ama kimse aramıza ikilik sokamaz. Çünkü Genç Fenerbahçeliler halka mal oldu. Bizim bütün Türkiye'de lise ve üniversitelerde temsilciliklerimiz var. Bunlar GFB devils, 1907 Gençlik, Uni FEB, Lise GFB ve www.gencfb.org" açıklamasını yaptı. Genç Fenerbahçeliler arasında boyacının yanında babası işadamı olanın da bulunduğunu ifade eden Sefa, 'Angels' adı altında bayan taraftar gruplarının bulunduğunu da belirtti. 

Şiddetin en önemli sebeplerinden bir tanesinin de medya olduğunu anlatan Sefa, medyanın zaman zaman tribün olaylarına çanak tuttuğunu iddia etti. Sefa, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Örneğin 0-0 biten Türkiye-Yunanistan maçında Sebahattin ağabeyle birlikte umredeydik. Birkaç gün sonra yüksek tirajlı gazetenin biri 'Umreye gidecek zaman mıydı?' anlamını taşıyan bir başlık atmış. O maç için sponsorlara bedava bilet dağıtılmış, biz de olmayınca seyirciler suskun kaldığı için faturayı bize kestiler. Ne yapalım yani dinimizi yaşamayalım mı?" 

UltrAslan, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret edecek 

UltrAslan Taraftar Grubu lideri Sebahattin Şirin, cuma günü Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret edeceklerini söyledi. UltrAslan olarak Türk gençliğine örnek olmak istediklerini belirten Sebahattin Şirin, "Cuma akşamı 5 otobüs dolusu taraftarımızla birlikte bu yıl da Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret edeceğiz. Bize bu güzelim vatanımızı emanet bırakan şehitlerimize en azından bu şekilde şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Türkiye'nin her tarafında bulunan taraftarlarımızı Çanakkale Şehitliği'ne bekliyoruz." (alintı:frmtr.com)

2 yorum:

Al lee dedi ki...

gündeme aynı zamanda getirmemiz isabet olmuş.
ben burada aşkların nelere olduğunu yazdım, okursan sevinirim.
http://cezayayi.blogspot.com/2009/04/sahte-bilet-kullanma-klavuzu.html

Arkhe dedi ki...

Ağır küfür edeceğim..