20 Nisan 2009 Pazartesi

Siz Küçük Değilsiniz Küçük Olan Futbolcular

Manisa alsaydı garantiliyordu. Karşıyaka ise Adana deplasmanı -ki bir alt sıralarında yer alıyor- öncesinde ilk 6 hedefi için kazanmak istiyordu. Kapalı tribün tamamen kırmızı- yeşil. Muhteşem bir göürntüsü var Karşıyaka taraftarının. Kapalı alt kat ve üst kat aynı Beşiktaş tribünleri gibi. Manisa taraftarı da şampiyonluk maçı diye gelmiş İzmir'e onlarda sayıca İzmir'e gelen en kalabalık deplasman taraftarı ünvanını almış.(Sordum soruşturdum)

İlk yarı karşılıklı ataklarla geçti. Saha içinden pek anlatılacak birşey bulamıyorum. Manisaspor'un 9 numaralı yabancı forveti sahada göze batıyor. Onun dışında iki takımda da göze çarpan yetenekliymiş diyeceğiniz pek kimseler yok. Ben de tribünlere dönüyorum. Karşıyaka Manisa'ya bağırıyor: "Köylüler çapaya"... Köylü diyerek aşağılıyorlar. Karşıyaka'nın kafamdaki imajına hiç oturmadı. Çok da takılmıyorum. Başlıyorlar KafSinKaf'a, Yaşa Varol'a, altlı üstlü tezahüratlara, sırayla mehter marşı'na. Güzel tribün gerçekten. Taner diye bir amigoları var. Manisa bağırırken ıslıklayan taraftarları susturuyor. Manisa bağırıyor, Karşıyaka susuyoy. İnsanlar sinir küpü olup tam patlayacakken. Taner başlatıyor: "O.Ç'ları". Bu bileşik kelime tam 45 saniye aynı desibel çıkıyor.

İkinci yarı başlıyor. Karşıyaka tribünleri ilk yarıdaki temposunu aratırken sahadaki Karşıyaka baskıya başlıyor. Sol kanatta oynayan Ferhat ile golü buluyor. Dakika 74... Ne oluyorsa bundan sonra oluyor. Karşıyaka tribünleri bayram yeri. Meşaleler, tezahüratlar. "Özgür ölmedi kalbimizde yaşıyor" sloganı başlıyor. Bu sırada Manisa tribünü bir kaç kişi değil, hep birlikte koro halinde "Hırsız Özgür" diye bağırıyor. İnanılmaz bir galeyan. Dakikalar artık 85. Ferhat bu sırada korner bayrağına götürüyor topu. Daha 5 dakika var hadi uzatmada koy kafadan 3 dakika etti mi 8. Bu kadaar çabuk böyle işlere girmeye gerek var mı? Bir kere yaptı yetmedi 2-3-4-5 derken biri geldi tekmeyi bastı. Saha karıştı. Kafadan 2-3 dakika durdu oyun. Sahaya inen taraftarlar, bayılanlar. Manisa tribünlerinden aşağı atılan koltuklar. Çadır karıştı... Maç yeniden başlıyor. Yanımdakilerden biri "Manisa hep son dakika atıyor aman abi" diyorlar. Hakem maça 5 dakika ekliyor. Karşıyaka kulübesi kulübeden taraftarı ateşliyor. Zaman doldu ıslık yapın işaretlerinde bulunuyorlar. Bu sırada Sezer Öztürk eski Galatasaray'lı kaleci Kerem'in koruduğu Karşıyaka kalesine uzaklardan Allah ne verdiyse vuruyor. Kerem koltuk altından alıyor. Tüm kırmızı yeşilli futbolcular yerlerdeler. Bir tane ayakta yok. Dram başlıyor. Tribünler karışıyor yine. Benim de canım sıkılıyor. Çıkıp gidiyorum stattan. En son duyduklarım bu maçı Alsancak'ta oynatmayanların anasıyla ilgiliydi. Karşıyaka Adana öncesi büyük avantaj kaybetti. Yazık oldu. İnşallah Süper Lig'e çıkarlar. Ancak bu oyuncu kafası (Ferhat) ve Reha Kapsal'ın tepkisizliği, korner direği sevdası Karşıyaka taraftarının biz küçük değiliz, biz küçük olamayız tezahüratıyla fena halde çakışıyor. (Video görüntüler pek yakında...)

3 yorum:

taksim dedi ki...

Yeter artık, izmir'den bir takım gelsin.. Göztepeye daha çok uzak gibi duruyor, karşıyaka-altay direkten dönüyorlar sürekli..
Maçtan haberim yoktu, ama olmamış be karşıyaka..
Bu hafta sıkıntılar haftası olarak geçti..
Umarım karşıyaka mutlu sonla bitirir..

mustafa taha dedi ki...

Hocam sende Beşiktaş'ın dışındaki hangi maça gitsen olay oluyor. Önce Fener - Trabzon şimdi de bu maç... -:)

Adsız dedi ki...

Dün o maçta bende vardım bizi galyana getiren manisaspor oldu. Yaptıkları bir adilik ölünün arkasından öyle konuşulurmu? 30 bin kişi ayna anda nah çektik dalgamızı geçtik. Al sana diye hareketimizi çektik. Ama dolduruşa geldiğimiz için bir önceki evimizde olan maça bakın giresun özgür ölmedi kalbimizde yaşıyor diyordu bakın bakın dostluktan başka ne olay var o maçta? Manisalılar yüzünden günümüz bozuldu zaten :)