9 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir Samet Aybaba Almanağı

Samet Aybaba'nın 1992-1993 yılından en son çalıştığı 2010-2011sezonunda çalıştırdığı Bucaspor'a kadar Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile mücadelelerin tablosunu yukarıda bulabilirsiniz. En farklı mağlubiyetini 1999-2000 sezonunda Vanspor ve Gençlerbirliği takımlarıyla yaşayan Samet Aybaba     6-0'lık skorlarla hezimet yaşamış. En başarılı olduğu büyük takım Beşiktaş olurken en başarısızı ise Galatasaray olmuş. Kırmızılar aldığı mağlubiyetleri, maviler aldığı beraberlikleri, yeşiller ise aldığı galibiyetleri gösteriyor. Daha detaylı liste ise aşağıda.
 
Bugüne dek çalıştırdığı takımlarda çalıştığı futbolculardan çok hangi oyuncuları transfer ettiğine baktığımızda ise 1992-1993 sezonundan 2003-2004 yılına dek yaptığı transferlere aşağıda ulaşabilirsiniz. Hani bazı teknik adamlar vardır. Gittiği her yere adamını da götürür. Samet Aybaba için Coulibaly bu isimlerden biri olmuş. Diğer dikkat çeken şey ise her kıtadan oyuncu transfer etmesi olmuş. 2003-2004 sezonundan günümüze kadar çıkartmak daha kolay olsa da sabrım kalmadığı için Trabzonspor'da kestim. Aşağıda bu listeyi bulabilirsiniz.
 
Ve en nihayetinde Samet Aybaba'nın tüm zamanlarda hangi sezon aldığı takımı hangi noktada bıraktığı ve aldığı en başarılı ve en başarısız sezonları ve daha fazlasını da aşağıda bulabilirsiniz. Bir Samet Aybaba almanağı oluşturduğuma inanamıyorum ama Beşiktaş'ın teknik direktörü olmayı bir şekilde elde ettiği için bu özel ilgiyi hakediyor.
Tüm tabloların üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz. Bazı sezonlar takımların isimleri iki kere yazıyor. Aldığında takımın puan durumundaki yeri ve bitirdiğinde puan durumundaki yerini detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: