13 Mayıs 2009 Çarşamba

İlkel Futbol Oyunu

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde şenlik haftası. Bizde iş nedeniyle orada olunca ulan bir yerlerden dahil olsak şu öğrencilerin zevklerine dedik. Adamlar Marlboro'ya halka atıyor. Bardaklara pinppon topu sokmaya çalışıp ayıcık kazanmak için yırtınıyorlar. Ama en ilginci yukarıda gördüğünüz ilkel futbol oyunu. Müşterisi de inanılmaz fazla. Ulan ne kolay be sokarım ben bu topu kaleye diyenler geçiyorlar başına vuruyorlar yamuk topa. Her gelen 5 kişiden 1'i 2'de 2 yapabiliyor. 2'de 2 yapınca ne oluyor? Verdiğiniz paranın iki katını alıyorsunuz. 2'de 2 yapmak için 2,5 TL veriyorsun dayıya. Adamın koyduğu para 1 saatlik gözlemim sonrasında 150 lira. Hangimiz saatte 150 TL kazanıyoruz? Helal olsun... Türk insanının futbol aşkından feci faydalanıyorlar:) Benim anlamadığım bu kumara izin veren okul yönetimi. Koca Marmara Üniversitesi şenliklerinde durum bu.

2 yorum:

Valeriy Lobanovskyi dedi ki...

Oradaki püf nokta şu; adam topu yamuk gidecek şekilde kendisi koyuyor. Top yamuk bile olsa doğru konulduğu takdirde gol yapması çok zor değil. Bu yüzdendir ki bu dayıların hiçbirisi o topu kendin yere koymanı kabul etmezler..En azından bunu kabul edenle ben karşılaşmadım her seferinde denememe rağmen.

Marmara'dakine uğramadım ama benim de genel gözlemim budur :)

flagg dedi ki...

bilkentte de durum farklı değil, hem bu olaydan vardı hem de normal penaltı muhabbetinden. ayrıca olayda bilkent etkisi de hakimdi topa vurmak için 2,5 TL veriyordun dayıya. okul öğrenci profili de gaz, paralı, ben yaparım havasında olduğundan baktığım 10 kişiden 3'de 3 yapan yoktu, adamın kazandığı toplam parayı da hesaplayamadım ama kutusu dolmuştu.

ha birde 2 ytllik bilet verdikleri lunapark muhabbetinden de 5 lira aldıkları gerçeğini atlamamak lazım