24 Mayıs 2010 Pazartesi

Çağdaş Atan Tutan

Bir dönem Beşiktaş'ta oynamış futbolculardan Çağdaş Atan da Basel formasıyla bu sezon şampiyonluk sevinci yaşayanlar arasında. Bizde oynadığı dönemde ne o takıma ısınabilmişti ne de biz kendisine.

Doğup büyüdüğü Ege kıyılarından Beşiktaş'a gelip, iki sezon sonra gittiği Trabzonspor'da da tutunamadı. Alman ekiplerinden Energie Cottbus'ta oynarken belki de kariyerinde dönüm noktası olan bir transferle İsviçre'nin yolunu tuttu.
Beşiktaş forması altında attığı ilk golü net bir şekilde anımsıyorum. Ligden kopmuş, İstanbulspor maçı için (sanırım cezalıydık) İzmit İsmetpaşa Stadı'na gitmiştik. Sol kanattan rakibini vücut çalımıyla ekarte edip kaleciyle karşı karşıya kaldıktan sonra golü bulmuştu. Ne o gol ne de oynadığı diğer maçlarda Beşiktaş'a pek bir şey kazandıramadığı gibi o golden bir sene sonra Malatya maçından sonra yaptığı açıklamalarla formanın yüzünü bile görme şansını da kaybetmiştir.
"On sene daha şampiyon olamaz" dediği Beşiktaş sadece üç sene sonra şampiyon olurken kendisi de şampiyonluk sevincini bir sene sonrasında İsviçre'de yaşadı. Aslında amacım onun hakkında bir şeyler yazmak değildi sadece şu aşağıda linki mevcut olan tribün şovunu paylaşmaktı ama sabah sporx'te onunla ilgili bir röportaja denk gelince iki satır ekledim.
Basellilerin değişik kareografisini izlemeden geçmeyin;
www.timsah.com/Basel-taraftarinin-muhtesem-sovu/CTrP0E0UYl2

1 yorum:

ali küçük dedi ki...

Beyler, bu kadar yabancı hayranı olmayın.

Çağdaş bir Türk genci olarak yurtdışında kendini ispat etmiş, kolunda Türk bayrağı ay-yıldızlı bileklik ile İsviçre kupasından tutmuş, ve ülkesinin adını duyurmuştur.

Beşiktaş'ta şöyle demiş-böyle demiş, bunlar boş laflar. Siz yaptığı işe bakın, verimliliğine bakın. Çoğu yabancı oyuncuya fark atar, FB'den, GS'den, BJK'den trilyonları götüren yabancılara bakın. Hangisi onun kadar verimli olmuş takımına?

Evlatlarımıza sahip çıkalım.