15 Aralık 2010 Çarşamba

Don Kişot ya da Metin Kurt

Metin Kurt ile tanışma fırsatı bulmuştum. Bunu daha önce burada yazmış olabilirim ama yeri ve zamanı gelmişken tekrar yazma hakkını kendimde görüyorum. Haliç'in kıyısında amatör takımını çalıştırırken sohbete başlamadan önce sigarasını uzatan ve kırık dökük bir bankın üstünde adamı ipe götürecek kadar gaz veren, aklı başında, okumuş, okudukça mütevazılığı artmış, kibirsiz, adam...

Bugün kendisi bir hayalini gerçekleştirdi.Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nı kurdu. Başına geçti. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde basın toplantısı yaptı. "Sporcular Birleşin" dedi. Seslendiği kitle içerisinde şöhretli topçuları şimdiden kaybetti, muhafazakar görüşe yakın, sağ görüşlü futbolcuları da kaybetti. Bunlar tamamen benim düşüncelerim tabii ama ülkenin genel yapısına bakıp bir de Metin Kurt'un seslendiği insan topluluğunun kalitesini düşününce pek de haksız sayılmam.

Tabii bu da bir adımdır. Kurdurulmayan, yaptırılmayan, asalak PFD'ye pekala rakip olabilecek bir alternatif olmak bile haneye yazılmış kocaman bir puandır.

Peki futbolcularımızın yaşadıkları dünya Don Kişotluğu kaldırır mı? Başkana kafa tutmaya maçası yer mi? Ben arkadaşlarımla güçlüyüm deme aklını gösterebilir mi?

Don Kişot, hepimizin az çok bildiği, basit hikayesi anlayana bir o kadar dokunduran haksızlığa başkaldıran, hep hayalleri peşinde koşandır. Kibirin düşmanıdır. Don Kişot, kolpadan(!) kahramandır. Geniş çoğunluk tarafından ilgi görmez. Dışarıdan bakınca onun dünyasına girilmese daha iyidir!!! Yaptıkları, cesareti ötekiler için sadece komedidir.

Bugün Fanatik, Fotomaç, Fotospor, Fotogol ve Haber Türk'ün spor sayfalarında Metin Kurt'un basın toplantısı yapacağından bahsedilmedi bile. Cumhuriyet ve Radikal'den ufak bilgilerle ulaşabilirsiniz kendisine. Yani spor camiasında Metin Kurt yalnızdır. Alışılmış bütün sahteliklere savaş açtığı için böyledir, beklenen de budur.

Sporcular, antrenörler, idareciler, masörler Don Kişot'un yanında yer alır mı? Bu ülkede kaldı mı böyle adamlar?

1 yorum:

ergin aslan dedi ki...

Metin Kurt'u TV'de gördüm, 3-5 gün önce. aklıma sen geldin... bir tane daha vardı neydi adı. Tanktan toptan bahsediyodu..