17 Şubat 2009 Salı

En Etkileyici Tribünler Galatasaray'da!

Milan Baros, Liverpool'da, O.Lyon'da, B.Ostrava'da, Portsmouth'ta, Aston Villa'da ve Galatasaray'da forma giydi. "Hayatımdaki en etkileyici iki taraftar grubu Liverpool ve Galatasaray tribünleri oldu" demiş. Geçenlerde de buna benzer bir açıklamayı Lincoln yapmıştı. O da Galatasaray tribünlerini gördüğü en iyi tribünler olarak nitelemişti. Bugün Avrupalılara sorsak Türkiye'deki tek cehennem de Ali Sami Yen değil mi zaten. Galatasaray tribünlerinin 90'ların ikinci yarısından bu yana hiçbir zaman iyi olduğunu görmedim. Sezonun geneline bakıldığında 3 büyüklerin hatta Anadolu'nun bazı tribünlerinin bile gerisinde kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama ne hikmetse Ali Sami Yen cehennemi diye anılmayı da başardılar onlar. İnönü cehennemi, Saraçoğlu cehennemi nasıl da sırıtıyor Sami Yen'in yanında. Türkiye'nin en iyi atmosfere sahip statlarından biri sandı Avrupalılar yıllarca. Oysa işin aslı öyle değil. Galatasaray tribünleri koreografi alanında -ki çok iddialılar- dahi rakiplerine üstünlük sağlamış değil. Yaratıcılık anlamında rakiplerinin yanına dahi yaklaşamaz. Takıma bağlılıkta birçok tribünün ardında kalır. Galatasaray taraftarının dahi en iyi tribün bizde dediğine, bunu dese de buna inandığına inandıramaz kimse beni. Etkileyicilikte sonlarda gelir Galatasaray. Saygı duyulacak tribünler sıralaması olsa Beşikaş'ı, etkileyici tribünler sıralamasında da Galatasaray'ı sonlara saklardım. Bu sezon hiçbir maçı kapalı gişe oynamamış Galatasaray tribünlerini etkileyici diye haberlerde görünce bu yazıyı da yazmak farz oldu kardeşim.

11 yorum:

firat selcuk dedi ki...

dikkat cekme amacıyla yazılmadıysa cok talihsiz olmus bu satırlar..

koreografi alanında galatasaray tribunune basarısız demek komik oluyor..

fenerbahce'nin koreografilerini blogumda yayınladım iki hafta once, orjinal sanılan ve fiorentina'dan caldıklarını yani.. besiktas'a tribun anlamında en ufak kelime soylemeye kimsenin hakkı yok ama koreografi olarak bakılırsa sanmıyorum ki herhangi bir sıralamada ustlerde yer alsınlar..

1903 dedi ki...

Galatasaray koreogrofide başarısızdır yazıyor mu ben göremedim. Rakiplerinden Fenerbahçe'ye üstün müdür? Bence değildir. İş çalıntıya girerse eğer Galatasaraylılar tribünde bağıracak beste bulamaz.

Arkhe dedi ki...

Kreografide Galatasaray tribünlerinin önde olduğu da koca bir yalandır. Ufacık Sami Yen açıklarıyla Telsim'de yapılan bir koreografiyi de bir tutmak saçmalıktır.

Tezahurat olarak zaten konuşmaya gerek yok. He Galatasaray'lılar konuşurlar o ayrı.

stalker dedi ki...

koreografide fenerinki yönetim destekli olduğundan gsyi biraz daha öne koyabiliriz sanırım. ama tribün açısından cehennemin iki durak yanından bile geçemezler. avrupa başarılarının olduğu yıllardan kalma bir sıfat zaten o da. ben hatırlamıyorum ki, ligde öyle bir performans göstersinler.

Bay Kerahet dedi ki...

bıraksınlar şu kareografi ayaklarını yahu. Sonuçta taraftardan çok yçneticilerin işi şu kareografiler. Şeref Bey'de "yönetici" olmadığı için kareografi olmuyor dğal olarak. Bayraklar bile taraftarın kendi cebinden çıkan parayla alındı!

o kadar kareografi istiyorlarsa gitsinler bale yapsınlar kardeşim (:

Yusuf çocukken ne kadar Beşiktaş'lıysa,Milan Baros'a göre de tribünler o kadar etkiliyecidir herhalde.

Adsız dedi ki...

beyler kendi kendinize atıp tutmuşsunuz burda. bir de fotoğraf koymuşssun ki sizin altını asla dolduramayacağınız, yüzeysel iddialarınız gibi. kendinizin inanacağı türden. Şimdi siz takım 7.ciliğe oynarken de İnönüyü doldurğunuzu da iddia edersiniz. atıp tutmak ne kolay. ilk önce gözünüzü açın, sadece köpekler dünyayı siyah beyaz görüyor. Şu eziklikten biraz kurtulabilseniz sizler de aramızda belki yer bulabilirsiniz. Yorumlarınızı görünce acıdım sizlere. ne kadar küçük bir dünyanız olduğunu anladım.

1903 dedi ki...

Sen hiç 7'inci oldun mu Abidin? Atmanın a'sı yok yukarıdaki yazılarda... Ama sen alışmışsın pohpohlanmaya biz sizi böyle kabul ettik, siz de bu kadarsınız gerçeklere tahammülünüz yok.

Adsız dedi ki...

sizin gerçekleriniz at gözlüğünüzle görebildiğiniz küçük dünyanızın gerçekleri. senelerdir inandırmışsınız kendinizi kendi gerçeklerinize. başkasını kabul etmeyecek, hatta hazmedemeyecek kadar ezilmişssiniz, her geçen gün de altımızda daha fazla eziliyorsunuz. Önce rakibine saygı duyacaksın. Ne olduğunu bileceksin. Daha sonra bizimle kendini kıyaslayacaksın.

1903 dedi ki...

Okuduğunu anlayamaman ne kadar kötü. Yukarıda zaten Beşiktaş Galatasaray'dan daha başarılıdır demiyor ki. Taraftarını kıyaslıyor. Kıyas kabul etmeyen birşey üzerine yorum yapıyor. Seni neden bu kadar yaralıyor orasını çözemedim.

Adsız dedi ki...

pardon? ben başarıdan konuşulduğunu okuyamadım yukarıda? nerede geçiyor? Kıyas kabul ediyor mu etmiyor mu karar ver? yazında GS taraftarıyla ilgili kendi yorumlarını yazmışssın ben de sana kendi yorumumla cevap verdim. Cevabım bahsettiklerinle ilgili değil, sizin bakış açınızla alakalı idi. kendinizi kimseyle kıyas görmeyecek kadar farklı koymanızdaydı. tüm beşiktaşlılarda aynı bakış açısı var. en bağlı taraftar olduğunuzu iddia edersiniz mesela(yazında da GS taraftarının bağlı olmadığından bahsetmişssin). Kıyaslama şansın olmayan konularda nasıl bir derecelendirme yapabilirsin? Yani senin BJK'ya bağlı olduğun kadar benim GS'ye bağlı olmadığımı iddia edebilir misin? Aslında eminim ediyorsundur, hatta böyle sorular karşısında "Beşiktaşlılık farklıdır, anlayamazsın" falan gibi laflar da edeceksin. Ama kurtulun artık bu düşüncelerden. Yazdığın yazı tamamen bunun örneği. Kendinizi öyle büyütüyorsunuz ki gözünüzde, başkaları hep altınızda kalıyor size göre. ASY eskisi gibi değil ama eski haliyle şimdiki İnönü'den çok daha iyiydi. Hatırlar mısın bunları? Peki senelerce 3-4 bin kişiye oynadığınız maçları? bunları da hatırlamayacaksın işte. Bu sezon bile birkaç maç dışında doldurmadınız stadı. hangi akla hizmet bizi bu konuda eleştirebiliyorsun? haa bir de kareografiden bahsetmişssin. en çok ona güldüm. biraz objektif bakabilin şu olaylara artık.

1903 dedi ki...

Senin kafa bulaşık teli olmuş güzel kardeşim... Sorularına son kez karşılık vereyim madem. Her ne kadar sussam gönül razı değil söylesem faydası yok durumunda olsam da.

"pardon? ben başarıdan konuşulduğunu okuyamadım yukarıda? nerede geçiyor? Kıyas kabul ediyor mu etmiyor mu karar ver?"demişsin.
Demek ki idrak yollarında sorun var sportif başarı değil tribün başarısından bahsediyor yazı.

"mesela(yazında da GS taraftarının bağlı olmadığından bahsetmişssin). Kıyaslama şansın olmayan konularda nasıl bir derecelendirme yapabilirsin? Yani senin BJK'ya bağlı olduğun kadar benim GS'ye bağlı olmadığımı iddia edebilir misin?" demişsin..
Biz DOYDUK abi millet gelmiyor artık maçlara diyenler bu memlekette bir tek Galatasaraylılar. Sizin bağlılığınız doymuş yağ oranınızla alakalı yani. Doymuşuz diyenler zaten sizlersiniz. Bağlılık dediğin şey doymaz kardeşim.

"ASY eskisi gibi değil ama eski haliyle şimdiki İnönü'den çok daha iyiydi. Hatırlar mısın bunları? Peki senelerce 3-4 bin kişiye oynadığınız maçları? bunları da hatırlamayacaksın işte. Bu sezon bile birkaç maç dışında doldurmadınız stadı." demişsin.

Eskileri açarsak eğer iki direk arasıydınız derim. 1970'ler sor bakalım abilerine. 3-4 bin kişiye SENELERCE:))))) oynadığımız meselesindeyse iyi sallamışsın cevap verme gereği dahi duymuyorum.

Koreografideyse Fenerbahçe bir adım önde. Sana göre başka olabilir. Hadi burada haklısın diyelim senin de gönlün olsun KOREOGRAFİ DE EN BÜYÜK CİMBOM çok güzel jan janlı kağıtlarınız var tebrikler:)