18 Haziran 2009 Perşembe

Biracılar Tribüne

Efes Pilsen nerenin takımıdır? İstanbul'un mu? Türk Telekom Ankara ile özdeşleşmiştir, Banvit Bandırma ile Mutlu Akü Konya'yla. Zamanında Tofaş-Bursa mesela. Liste uzatılabilir. Efes Pilsen mekansızlığın, taraftarsızlığın, aidiyet duygusu yaratamamanın sıkıntılarını belki de ilk kez böylesine bir finalde yaşadı. Kazandılar kupayı ancak bir şey daha ortaya çıktı. O da Efes Pilsen'in tribünü olması gerektiği. Efes Pilsen bir yere ait olmalı. Hatta İstanbul içinde bir mekana. Oradan tribün anlamında beslenmeli. Bu finalleri güzel yapan etkenlerden biri de Fenerbahçe taraftarının salonu ağzına kadar doldurup müthiş bir görüntü oluşturmasıydı. Yunanistan'da, Hırvatistan'da görülen salonlar gibi. Futbolda olduğu gibi basketbolda da seyirci çok önemli. Ne yalan söyleyeyim büyük boşlukların olduğu salonda oynanan basket maçını hiçbir kuvvet izletemez bana. Sahanın ortasına sonradan inen apaçi tayfa zaten birşey yapamamış. Kırmızı gömlekli kelin dayak yemesiyle sonlanmış olaylar. He birde korka korka Sinan Güler'e atılan bir tekme var. Daha ne olsun kardeşim yetmez mi? Peki Fenerbahçe taraftarının salonda oluşturduğu güzel desteğe gölge düşürmeye yeter mi? Final serisini güzel yapan taraftarı eleştirirken hakkını teslim etmeyi de unutmamamız gerekiyor bence.

7 yorum:

Gokhanson dedi ki...

haklısın..bence ülkerin kendini fenere bırakmaası gibi efes da beşiktaşa bıraksın..salon hazır seyirci hazır..ee başkan da zaten bjkli..efes beşiktaş..enfes... :)hem biz de biracıyız..kazanda ne içilir...

ergin aslan dedi ki...

:))

Adsız dedi ki...

"Peki Fenerbahçe taraftarının salonda oluşturduğu güzel desteğe gölge düşürmeye yeter mi?" demişsin.

gölge düşürmesi için efesli oyuncuları mı öldürmek gerekiyordu? herhalde gölge düşürdü bırak gölgeyi rezil ettiler. fenerbahçe taraftarı bir kez daha kendini göstermiş oldu. bravo. böyle güzel destek de düşman başına. olmaz olsun

eskikapalı dedi ki...

tribün kültürü artık mevzu değil bence show!a dönüştü yanlış mıyım?

1903 dedi ki...

Tribün kültürünün farkında olan sayısı her geçen gün azalıyor bence. Tribün kültürünü anlayamayanlar, böyle olaylar olduğu zaman skandal, fiyasko, rezalet... diye bağırıyor. Tribün kültüründe ister kabul et ister etme böyle serserilikler de oluyor işte. Çünkü tribüne giden adamın mantığına akıldan daha yakın olan şey gönül. Ne isterse onu yapıyor. Kah kendi arasında kavga ediyor, kah sahaya atlıyor. Tribünde bir çok maçta o kadar çok tekme yiyen, o kadar çok dayak yiyen adam var ki. Mesela bizim kapalıda her maç birileri paket ediliyor. Ama medya rezalet skandal demiyor. Tekme yiyen basketbolcu olunca böyle oluyor. Tribündeki adamın ne olduğunu onlarda biliyor ama iş kameralara yansıyınca böyle oluyor. İki yüzlülük benim kızdığım. Aptala yatıyor herkes. Şaşırıyor şok oluyor.

Adsız dedi ki...

siz de fener'e uşaklığa başladınız galiba. aynı şey beşiktaşlı basketçilerin başına gelseydi böyle konuşabilecek miydin arakadaş? böyle şeyler tribün kültüründe var, olabilir diyebilecek miydin?

1903 dedi ki...

Diyecektim:)Fransız uşağı olacağıma Fenerbahçe uşağı olurum var mı ayar alacağın başka bir konu.