4 Haziran 2009 Perşembe

Hayırlı Olsun

İşyerinde çalışıyorum, az evvel arkadaş aradı söyledi. Başkan da açıklamış "Yarım kalan işini tamamlar" demiş. İlk gelişini hatırlıyorum Samet Hoca'nın. 14. olduğumuz senenin ertesi senesi başlamıştı göreve. "Uyuyan devi uyandırmaya geldim" demişti. Ve o sene yeni hocası, tamamen yenilenen takımı ve yeni sponsoru olan Kappa'nın şık formalarıyla lige renk katmıştı Trabzonspor. Taraftarlarının da başının dik gezmesini sağlamıştı. Gidişiyse Özkan Sümer'in istifa ettiği ve kulübün kongre sürecinde olduğu bir dönemde olmuştu. Geçici başkan Erol Tuna tarafından kovarcasına kovulmuştu kulüpten, çok ayıp edilerek.. Nasıl ki gidişi Özkan Sümer'in yokuluğunda olduysa, bu gelişinde de Trabzonspor izleme komitesinin başında olan Özkan Sümer'in büyük etkisi olduğundan şüphem yok..

"Son maçta Gençlerbirliği düşseydi alır mıydınız Samet Hocayı" diyenler de olacaktır, "Bu adam Beşiktaşlı"diyenler de. Ersun Yanal'ın gidişinin yanlış olduğunu savunan biri olarak tercihim yabancıdan yanaydı ama alınabilecek yerlilerin içinde doğru tercihlerden birisinin yapıldığı kanaatindeyim. Takımın eski yıldızları Fatih Tekke ve Gökdeniz'in de röportajlarında Samet Aybaba ile çalışmayı, sistemini ve teknik adamlığını çok sevdiklerini de not düşeyim.

Yazıyı da Samet Aybaba'nın ilk Trabzonspor döneminde bize tekrar zirve heyecanı yaşatmasının ardından Çılgınlar'ın kendisine ithaf ettiği besteyle bitireyim.. Tabi sansürleyerek;

"Şampiyon yap bizi, g...... s.. bizi"

* Bloga girdiğim en güncel haberdi belki de ama akşam baş döndüren gelişmeler oldu. Biraz bilgi toparladıktan sonra dönen dolaplarla ilgili yazacağım.

1 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

saat 21.10 ...
trabzon yönetimi samet aybaba dan vazgeçildiğini açıkladı ...

ve

olağanüstü kongre kararı aldı ...

bilginize ...

bu arada samed mi samet mi ?