9 Temmuz 2010 Cuma

Kupa Galipleri Finali Yemini

Hollanda-Uruguay maçını AcademY'nin evsahipliğinde Premier, KC ve Sacripante Re ile izledik. Maç öncesi biralar, ayıptır söylemesi köfteler falan derken maç saati geldi çattı. O sırada AcademY'nin önceden tahmin ettiğim arşivini de görme şansı buldum. Ama böylesini beklemiyordum. İnanılmaz bir arşive sahip olduğunu peşin peşin söylemeliyim. Maçın başlamasına dakikalar kala kutu içerisinde getirdiği eski gazete küpürleri, kombine kartları, maç biletleri ve aklınıza gelebilecek bir dünya nostaljik ürünlerle aklımızı başımızdan aldı. Hollanda'nın inanılmaz ilk golüne kadar kimse maça ilgi göstermedi. Hatta maçı bırakıp gazete küpürlerindeki oyuncuları tanıma yarışına girdik. O kadar kıymetli gazete küpürleri ki bunlar, kesilen gazete küpürünün arkasına denk gelen yazıların bile değeri çok büyük.
Eğer kendisini kafalayabilirsek burada zaman zaman vakti geldiğince yayımlayacağız. Ama aralarında biri var ki paranızla satın alamazsınız. Beşiktaş'ın Bursaspor'u 3-1 yendiği maçın radyo kaydı. Mehmet ve Metin'in aynı topa vurup gol yapmaları ve adını hatırlamadığım spikerin bu durumu dinleyicilerine aktarırken çektiği acı, arkasından gelen Beşiktaş kapalısının sesi... Tarif edilmez dinlenir bu tarihi eseri bir gün burada zamanı geldiğinde yayınlarız.
Yukarıdaki poster de kendisinin arşivinden ufak bir parça. Milliyet Gazetesi'nin iki sayfa halinde parça parça verdiği bu posteri anlatmaya gerek yok. Kendisi herşeyi anlatıyor zaten.
Kupa Galipleri sözü veren takımın şu an neler yaptığını anlatan bir yazı yazacaktım fakat bazı isimlerin ne yaptığına ulaşamadığım için haksızlık etmek istemedim. Yalandan yeminler etseniz de, umutlandırıp utandırsanız da canınız sağolsun.

1 yorum:

Metonet dedi ki...

forma süper.