1 Ağustos 2008 Cuma

Yapma Bunu

Eskişehir almış Youla'yı. Allah sabır versin Eskişehirlilere. O değilde bu Youla İnönü'de ne küfür yer belli değil. Giderken Beşiktaş taraftarına, Fenerbahçe taraftarını örnek göstermiş biri için İnönü macerası pek bir eğlenceli geçer zaten. Rıza Çalımbay'ın marifeti bu transfer. Bakın 2005 yılında Youla için ne demiş: "“Avrupa’da Youla gibi oyuncu bulmak zor. Kontratak oyuncusu olduğu fikrine de katılmıyorum. Youla, fuleleri olan bir futbolcu değil. Dar alanda yapılan paslaşmalarla başarılı olan bir oyuncu. Nasıl oynayacağını herkes görecek. Kendisi gerçekten değişik bir forvet oyuncusu

Rıza Hocanın gidişinin sorumlularından hatta baş aktörlerinden biri Youla ama Rıza Çalımbay Beşiktaş'tan sonra Ankaraspor'u çalıştırırken bile ikna olmamış Youla'nın başarısızlığına: "Youla 24 yaşında ve çok yetenekli bir oyuncu. Geleceği parlak. Ancak sakatlıkları sebebiyle bir türlü kendisini gösteremedi. Kim ne derse desin Avrupa'nın üst düzey futbolcularından biri olacak. Eğer Beşiktaş onu göndermek niyetindeyse, devre arasında hemen alırım. Bunu Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e de ilettim. Bana, Tigana'nın kesin bir rapor vermediğini ve bu yüzden takımdan gidecek futbolcuların henüz belli olmadığını söyledi. Ancak tekrarlıyorum: Youla'yı bıraksınlar hemen alırım"
Rıza Çalımbay'ın Youla'da ne bulduğunu anlayan varsa beri gelsin... Youla 2005 yılından bu yana tam 5 gol atmış.

1 yorum:

selaminko dedi ki...

rıza calımbay'ın hakkaten hic kafa calısmıyor. Allah Es-Eslilere sabır versin. Yaw bir adamın hayalindeki forvet ikilisi Ersen Martin-Youla olur mu ya? Mantık guzel belki ama isimler o kadar komik ki.