19 Nisan 2010 Pazartesi

Sponsora Saygı Kuşağı'nda Bu Hafta:)

Zannediyorum bu fotoğraf Club Brugge soyunma odasından. Dexıa'nın sponsorluğu mavi siyah yalnızca Brugge'de var. Şaka ya da gerçek güzel bir bilgilendirme olmuş:) Türkiye'de buna benzer bir uygulama yapılsa kulüplerden nasıl bir cevap gelir o da ayrı konu tabii. Hemen basına sızdırıp sponsorlar futbolun ruhunu zedeliyor derler. Bu görüşünde haklılık payı var çoğu zaman ama yukarıdaki fotoğraf çok tadında olmuş.

Bu arada Turkcell Süper Lig'de takımların ana sponsorluklarına bakıldığında ligin ismi gibi Turkcell ağır basmakta. Turkcell'in ana sponsoru olmadığı kulüpleri yazmak daha yerinde olacak. Eskişehirspor Eti, Fenerbahçe Avea, Manisaspor Vestel, Antalyaspor Rıxos Hotel, Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Türk Telekom, Trabzonspor Türk Telekom.

11 Turkcell
2 Türk Telekom
1 Cola Turka
1 Vestel
1 Eti
1 Avea

Bir diğer dikkat çeken şey de Türk Telekom'un ilk kez 4 büyük kulüp ile sponsorlukları devam ederken rakiplerinden Turkcell'in Bursa ile şampiyonluğa oynuyor olması. Uzun yıllar kulüplerle -Avea dışında- ilişkileri arızalara gitmek, telekom sağlayıcılığı dışında olmayan bir şirketin ilk senesinde bu derece şanssız olması da ayrı bir post konusu.

Hiç yorum yok: