8 Nisan 2010 Perşembe

Yalnız Adamlar

Yalnız insan merdivendir, hiçbir yere ulaşmayan.

Nazım Hikmet

Zalad

Seni unutmak mümkün mü! Çocukluğumuzun katili. Beşiktaş'ın kalesinde gösterdiği performanstan çok 8-0'lık Ankaragücü macerası ile anıldı. Sonra balkanlara kaçması ve İhsan Kalkavan'ın "Peşinde çok koştuk konuşacaktık fakat kaçmış" cümlesi akıllarda yer eden tek iz.

Zafer Öğer


Oğluyla aynı takımda top oynamıştık. Nil-Za diye bir su dükkanları vardı Acıbadem'de.Kaleciliği de orta halliydi işte. Şimdilerde kulübede görev alıyor. Hizmet etmeye devam ediyor.


Shorunmu

6-0 yenildiğimiz Leeds maçında sürekli gülmesiyle akıllarda yer etti.
Ramazan Özcan

Antalya'da saçma sapan bir kupa maçı sonrasında övgüler alsa da kısa sürede kaleyi Rüştü'ye kaptırdı. Kadro da kalabilirse nasıl bir kaleci olduğunu belki öğrenebiliriz.

Şener Kurtulmuş

Auxerre maçında yediği golü Hacı Ali Restoranın çatı katında babamla birlikte izlemiştik. O zamanlar iyiydi aslında ama o maçtan sonra gözümden düştü. Hayat yolunda düşüşü de hızlı olmuş. Moldovalı karılarla trafik kazası geçirmiş. İlaç parasına muhtaç yaşamış. 2007 yılında evlenmiş. İnşallah yeniden çıkışa geçer hayatı.


Runje

Önce sövdük, sonra övdük. Tribünlerin en çok sevdiği kalecileri arasına girmeyi başardı. Enteresan bir adamdı.


Rasim Kara

Beşiktaş'In efsane kalecilerinden biriydi. Teknik direktör olduğu sezon kaleyi Mrmic'e emanet etmesi de ayrı bir güzellikti. Kaleciliğini bilmem ama teknik direktörlüğü hiç de fena değildi.


Volkan Ünlü

Saçma sapan transferler döneminde YD'nin onlarca transferinden biri olarak kaldı. Kaleye geçtiği maç sayısına bakmadım ama ben bu adamın kalemizi koruduğunu da hatırlamıyorum. Sivasspor kalesinde çok felaket goller yiyen kaleciydi bu.


Asper

Bir Trabzon maçını hatırlıyorum. Müthiş oynamış ve inanılmaz bir top çıkartmıştı. Sapsarı saçları ve az oynadığı maçlarla akıllarda yer etti.



Atilla Özmen
Bu arkadaşın da kaleye geçtiği pek görülmemiş. AcıbadeM facebook'ta aratmış Che tisörtü giyen bir genç çıkmış. O mu değil mi bilemedik:)



Bülent Ataman

Bir zamanlar Beşiktaş'ın kalesini kormuş. Vallahi ben hatırlamıyorum AcıbadeM'in yalancısıyım:)



Oscar Cordoba

Ayağını raket gibi kullanıyordu. Bu listedeki en iyi 3 kaleci arasına adını yazabiliriz. Sattı mı bizi? Orası hep muamma.
Engin İpekoğlu
Engin Kadıköy'deki Fener maçlarında arkasından 'şişt şişt Engin' diye bağırdığımızda nah çekerdi bize bakmadan.Eldivenle nah çekmekte zordur…


Erdem Köse


Kaleye geçtiğini hiç sanmıyorum. Yoktu böyle biri derseniz itiraz etmem:)



Fevzi Tuncay


Kendisi tarihimizin en şanssız kalecisidir herhalde. Bir Galatasaray maçında yaptığı ıska hayatının değişmesine mal oldu.


Hakan Arıkan


Aklımızda kalan 8-0'lık maç oldu. Hakan Arıkan medya tarafından yerden yere vurulan kalecilerin başında geliyor. Liverpool'dan 8 Metalist'ten 4 yedi diye forma numarasına da gönderme yapmıştı basınımız.

Bako

Geri pas kuralı yeni çıktığında kalemizde kendileri vardı. Çocukluğumun yıldızJaroslaw Bako geri pası yere çömelip diziyle kontrol ederdi. İyiydi efsane kalecilerimizden biriydi.


Jurkovic


Uçan çuval diyorlarmış kendisine. Abimin hafızasında bir Fenerbahçe maçından sonra gazetelerin kendisinden övgüyle söz ettiği de olmuş. Bir başka bilgi ise ilk yabancı kalecimizmiş kendileri.


Kjaer


Kısa süreli kaleyi koruyan isimlerdendi. Çok fazla şey yok aklımda kendisiyle ilgili. Ankara'da bir maçta otelde unutmuştu takım otobüsü. Taksi ile yetişmişti maça. O dönemler Dedem, gofret ve ben diye bir dizi vardı. Dedem, gofret ve Kjaer diye espri yapardık arkadaşlar arasında ne alakaysa artık.

Korcan Çelikay
Bursa maçında yediği goller sonrası kalede uzun süreli şans bulması hayli zor. Belki ilerleyen yıllarda kaleyi devralabilir ama uzun yıllar gerekiyor.



Mrmıc


Listede bir numaraya koyacağım kaleci. Ama her iyi kalecimiz gibi onun da hatalı goller yemesi bizi huylandırmıştı. İyi kadronun iyi kalecisiydi.

Mehmet Ali Tanman
Kendisi gelmiş geçmiş en başarılı kalecimizmiş. 500 küsur gol atan Beşiktaş'ın 81 gol yiyen kalecisiymiş kendileri. Metin Akçevre

Gordon döneminin değişmez yedeği. Metin bolluğu olduğu dönemde B.Metin ve Metin3'ün ortancası K. Metin.İlk yenilmez serimizin bozulduğu maçta, 1-3 Gs , kaleyi o koruyordu. Mhyre

Kaleyi kısa süre koruyan iyi kalecilerden bir tanesiydi. Murat Şahin
Antalya maçında gösterdiği performans sonrası büyük bir sevgiye mazhar olan Murat sezon sonu vefasızlığa uğrayarak kadroya dahil edilmedi. Beşiktaş'a karşı oynadığı karşılaşmalarda patlama beklemiştim kendisinden fakat bir türlü böyle bir performans sergileyemedi. Aumann

Uzaktan gol yemesi ve şapkası meşhurdu. Yamulmuyorsam kendisi ile bir şampiyonluk yaşadık ama çok fazla boş beleş gol yemişti. Ramazan Kurşunlu

Ramazan'ın performansı da vasatı geçmedi Beşiktaş'ta. Hiçbir zaman birinci kaleci olamadığı Beşiktaş'ta bir iz bıraktı dersek yalan söylemiş oluruz.


(Fotolar ve yazılar Acıbadem ve 1903)

Hiç yorum yok: