24 Temmuz 2010 Cumartesi

Ferrari'sini Satan Bilge Schuster

Biz taraftar olarak haftalardır çeşitli denklemler kurarak takımdaki yabancılardan 6+2+2 oluşturmaya çalışıp, kimini sattık,kimini kiraladık kafamızdan. Her ankette 'kim gitsin' sorusuna değişik yanıtlar geldi. Tabata diyenler oldu çokça. Zaten büyük takım topçusu değil diyerek çizildi bir kalemde. Oysa ki tek suçu geldiği takıma ödenen bonservis bedeliydi belki de. Delgado dendi hatırı sayılır miktarda. Sabır taşına dönmemize karşın onun Zurih maçı dışında kritik bir maç döndürdüğünü göremediğimiz söylendi gerekçe olarak. Zapotocny de ilk akla gelen isimlerdendi. Bursa formasıyla İnönü'de bize attığı gol sonrası yaşadığı sevinç ona olan sempatiyi kaybettirmişti taraftarın gözünde. Fink demeye dili varmayanların belleklerinde hala Fener'e attığı o müthiş gol tazeliğini koruyordu. Diyenler de vardı, malum el mahkumdu ve biri gidecekti. Sivok, Ernst, Bobo ve Ferrari ise ismi geçmeyen dört oyuncuydu bu listede. Çiçeği burnunda Hilbert'in ortadan kayboluşu ve Tello'nun gidişiyle hesap yapan kafalar iyice karışmıştı ki hocanın son kararı bizi hepten şaşırttı. Geçen sene, hani o Zapo'nun gol attığı, Bursa maçında yaşadığı sakatlık sonrası onsuz oynamak zorunda kaldığımız maçlarda hep zorlanmıştık. Dönüşünü dört gözle beklediğimiz adamın şimdi gözden çıkarılışını izliyoruz hep birlikte. Bu işin kitabını yazan Schuster. Biz sadece blogda yazıyoruz...

2 yorum:

BEERREGULAR dedi ki...

geçen sene cümle alem "ferrari olmasa ananız bellenirdi" diye yorumluyordu defansın kabak gibi açılıp bizi ipten aldığı maçları.. anlam veremiyorum kafa patlatsam da.. ya sabır bakalım ne olacak..

mcihan dedi ki...

6+2+2 yüzünden sürekli zarar ediyor Beşiktaş..mecbur oyuncu yollamak zorunda olduğunu bildikleri Beşiktaştan oyuncuları bedavaya getiriyor diğer kulüpler..yabancı kontenjanına sınırlama getirilmesine hep karşıydım baştan beri ama işin bkunu çıkarcak ilk takım Beşiktaş olcaktı..sınırlamanın kalkması en doğru karar ama takımlarımız henüz o bilinçte değil o yüzden biraz daha zaman gerekiyor..