18 Temmuz 2010 Pazar

RTE & GFB

"Genç Fenerliler, Genç Fenerliler... Başbakanını gönülden sever!"

İstanbul'da dün Dolmabahçe-Bomonti tünel açılışında konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sevgi gösterisinde bulunan bir grup Fenerbahçeli böyle bağırmış. Ellerinde GFB atkılarıyla başbakana ismiyle tezahürat yapan grubun 'Genç Fenerbahçeliler Referanduma Evet Diyor' ve 'Genç Fenerbahçeliler Başbakanımızı Gönülden Sever' yazılı iki de pankart hazırladığı görülüyor...

Tünel açılışı olduğunu duyup Bilica'nın kazdığı tünelden etkilenerek bir sahiplenme duygusuyla mı geldiler, Başbakan Fenerlidir ne dese yeridir zihniyetiyle şak şakçılığa mı bilinmez. Oraya kadar gelip de referanduma 'Evet' diyen onca Fenerliden kaçının referandumun kelime anlamından haberi vardır o da bir muamma. Benim anlayamadığım nokta neye göre karar verilip de koskoca bir taraftar grubunun adıyla hareket edildiği. GFB'li olup da sevmeyen, 'hayır' diyen yok mu? Elbette vardır. Bunun için bir oylama yapıp öğrenmek de mümkün olmadığına göre bu tip işlere hiç bulaşmamak en azından tibün dışında tribün yapmamak en doğrusudur diye düşünüyorum.


Haberin iki farklı linki mevcut. Biri bu, diğeride şu.

7 yorum:

Volvox dedi ki...

Gfb sitesinden özür dilemiş.

B U Z G İ B İ G O L dedi ki...

sitelerinden özür yayınlasalar kaç yazar yada referandumla ilgili bilglye ve hassaslyete sahip olsalar ne yazar... Fb, bu ülkenin küçültülmüş bir modelidir, nihayetlnde de benzer fotoğraflar görmemizde doğaldır. "ya kardeşim, kim bu yüzde kırkdokuz" dediğimiz insanlarda orada buradadır ve hatta tünel açılışındadır, hepsi bu...

Adsız dedi ki...

Adam gibi Adam Fenerbahçeye yakışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diye bir pankart açmışlardı. Beşiktaş tribünleri de bir sonraki hafta tek adam mustafa kemal pankartı ile gönderme yapmıştı. Aslına bakarsanız siyasallaşmaları gayet normal. Sizin görüşünüze uygundur değildir orası farklı ama bir sonraki hafta tek adam mustafa kemal diyen beşiktaş tribünleri de bir tarafıyla siyasi olmuş oluyor. Ne yazık ki bugünkü durum Atatürk sevgisinin de bir tarafıyla siyasi görüş olarak algılanmasını sağlıyor. Atatürkçü olmak da bir siyasi taraf ne yazık ki.

Hikmet Cilli dedi ki...

Beşiktaş tribünlerinin de "Köşk yine siyah-beyaz-Abdullah Gül" pankartını da unutmadık :) GFB'ye sallıyorsanız o pankartı açanları da unutmayın.Galatasaray tribünlerinin Bordeux maçında RTE'yi yuhalamaları ne kadar cesur olduklarını gösteriyor bence ;)

AcıbadeM dedi ki...

Yazının sonunda dediğim gibi 'tribün dışında tribün yapmak' benim onaylamadığım. Bu o pankartı onayladığım anlamına da gelmez tabi.

BEERREGULAR dedi ki...

GS oyuncuları fetullahçı ümmetçi olduktan sonra taraftarı rte'yi yuhalasa ne olur..

Manusal dedi ki...

Kurtarıcılar kurtardı memleketi, memleket olmaktan!