7 Ekim 2011 Cuma

Başsağlığı

Fenerbahçe taraftarı Türkiye'ye yakışan başbakan adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan pankartı açmıştı. 3 Temmuz'dan sonra yörünge, eksen, balans Allah ne verdiyse 180 derece döndüler. Düşmanlar şimdi. Kimse yağlıyordunuz ne oldu demiyor. Unutuldu çünkü.

Beşiktaş taraftarı bu pankart açıldıktan bir hafta sonra Tek Adam Mustafa Kemal pankartını açmıştı. Şimdi destekledikleri Yıldırım Demirören, hedefi koyan Atatürk'ün yapmak istediklerini yapan mimar olarak yağlamış ballamış. Başsağlığından öte adı konamaz bir taziye yayınlamış.

Futbol camiası taraftarı, yöneticisi, medyası güç kimdeyse ona tapar. Kemiksizdirler. Kimin ne yaptığı bu nedenle önemsizdir. Herkes yalayıp yutuyordur, ben yalamış yutmuşum çok mudur mantığı her zaman haklı çıkmıştır.

Demirören bugün Beşiktaş'ın başkanıdır, Kulüpler Birliği başkanıdır... Bu nedenle yalar da yutar da. İnan Kıraç nasıl geri vites yaptıysa, Aydın Doğan nasıl yok olduysa, el çektirildiyse, Demirören'de yolunu bulmuştur. Aslanla yemek yiyorsan haddini bileceksin diyor Demirören. Dönemin adamı oluyor. Beşiktaş'ın taraftarı da arkasında duruyor. Alan memnun satan memnun kısaca. Beşiktaş Demirören'in malı gibidir ne yazık ki. Şaşırıp duruyoruz ama çok içinde olup kafa yormaya gerek yok. Biraz geriden baksak daha net göreceğiz.

2 yorum:

Olympian dedi ki...

bir fenerbahceli olarak, bu genellemeyi her ne kadar kabul etmiyor olsam da bu, pankarti acan GFB nin tamaminin ayni eksende kafada oldugu gercegini degistirmiyor.

Fenerbahce taraftarinin da Besiktas taraftarinin da %50 si ayni kafada. Su anda dusmanlasan Fenerbahce taraftari, o zamanda dusmandi. Bunlar hep hikaye gerci...

Siz Besiktas i bu ellerdem kurtaralim, biz de Fener i kurtaralim derken, koskoca memleket bize unutturuluyor. Bugun kuluplerimiz icin agliyoruz, yarin ulkemiz icin aglayacagiz.

BEERREGULAR dedi ki...

Senin açtığın pankartı eleştirirken ben, geçen sene tribünde "Mekanın Cennet Olsun Hocam" diye Erbakan'a pankart açıldı, yazdım da burada... Ne Beşiktaş, ne Fenerbahçe "bu eller"den kurtarılamaz artık bence. Para ile kadın delikanlıyı bozar diye beylik bir laf var herkesin bildiği. Para ne zaman girdi sporun içine, futbol sektör oldu endüstriyelleşti o zaman işi bitti. Para dediğin b.k siyasi erkin çarkından geçtiği sürece maalesef bu işin içinde siyaset hep olacak. Üç beş kişi kalacağız en sonunda o zaman dediğin gibi renkler kalmayacak, canımızın derdine düşeceğiz belki de, korkum budur. Allah'tan özünde hala bağlı olduğu renkler ne olursa olsun adam gibi duranlar var da birbirimizin omzuna yaslanırız...