9 Eylül 2009 Çarşamba

Eurobasket 2009


Basketboldan anlamam, yorum yapacak düzeyde bilgim yok. Basketbol bana hep futbolu beceremeyenlerin sporu olarak gelmişti uzun yıllar -evet ağır bir itham ama bana öyle geliyordu- Beşiktaş'ın ve Milli Takımın maçları dışında hala ilgilenemem. Otursam da ekranın karşısına bir müddet sonra sıkılır kalkarım. Litvanya ve Bulgaristan maçlarını büyük bir zevkle seyrettim. Teknik taktik analiz yapamayacağım için sadece gördüklerimi toparlıyorum.


- Semih Erden diye bir adam var. Zamanında bir haber için Şehremini Lisesi'ne gittiğimde okulda iftihar tablosunda ismini görmüştüm. Arda, Orkun Uşak, Ferhat Torun, Sabri bir de bu adam vardı. Bir arada bozuk para atmıştım bu adama BJK tribününden Akatlarda. Neyse Litvanya maçında gözüme batmıştı kötü oyunu ama komşuyla yaptığımız maçta 5 tane saçma sapan faul alıp çıkınca epey bir küfür ettim kendisine. Mahallenin huysuz çocukları gibi. Sorunumu var anlamadım. Tanjevic 3-4 dakika a.... sıçtı kendisinin benchte otururken. Ben de huzura erdim sonra.

- Bizim taraftar hayli etkisiz. Bulgarlar bile kocaman kocaman bayraklarını asmışlar. Bizde bir numara yok. Litvanya maçında şaşırmıştım epey "Adamlara bak nasıl da doldurmuşlar" diye. Meğer komşuymuş Polonya'yla.

-Takımda formda çok adam var. Hido, Ersan çok iyilerdi. Kerem, Sinan, Ender ve Oğuz'da bu ikiliden sonra en çok göze batanlar. Gerisi çorbada bizim de tuzumuz olsun diyor.

-Tanjevic'e turnuva öncesi giydiren giydireneydi. Adam iyi takım sürüyor sahaya. Değişiklikleri de iyi yapıyor. Mustafa Denizli'den iyi:)

-Ntv de bir türlü ayarlayamadı ekranın genişliğini hababam değişiyor. Alıştık sonra sonra batmadı gözümüze.

-Extra basket diye de birşey öğrendim. Bunlar olmalı falan diyorlar. Skorer oyunculara katkı yapanlar daha önemliymiş. Futbolda da böyle mi acep düşünmek lazım.

-Turkcell reklamı bokunu çıkartmış. Hido ile Nuri ikilisinden bıktık vallahi. Nasıl bir reklam anlamak mümkün değil. İbrahim Tatlıses ile Güçlü gibi bir ikili olmuşlar, anlattıkları ise teknolojik yenilik. Allah akıl fikir versin...

-Polonya maçında başarılar diyerek bitirelim. 2001 yılındaki şampiyonadan bu yana akşam basket maçı var demedim vallahi. Merakla bekliyoruz. Başarılar...

1 yorum:

Bay Kerahet dedi ki...

Basketbol bana hep futbolu beceremeyenlerin sporu olarak gelmişti..

çok iyimiş hocam (: