5 Eylül 2009 Cumartesi

Helal Olsun


Galatasaray'ı izleme sebebim. Galatasaray tribünlerinde otururken topun oynandığı alandan çok Arda'nın topsuz alanda neler yaptığını izliyorum. Ne zaman, nerede duracağını bir oyuncuya anlatamazsınız bence. Hele hele topsuz oyunu öğrenmesi için uzun yıllar gerekebilir ama Arda'ya bakınca içgüdüleriyle hareket ettiğine daha çok inanıyorum. Futbol saniyeler içinde yapılan hareketler oyunu. İstediğiniz kadar çalıştırın, antrenmanlarda anlatın uygulatın ardarda saniyeler içerisinde pozisyonu yoktan var eden yeryüzünde kaç futbolcu vardır ki. Uzun yıllar izlemek ister bünye Arda'yı ama pek fazla zamanımız yok gibi. Tadını çıkarmak lazım. Çoook büyük beden bir futbolcu bu yarımada futbolu için. Beşiktaşlı olsaydı İnönü'ye her maç omuzlarda gelirdi.

4 yorum:

Şekerli dedi ki...

Yalnışın var. Arda Beşiktaş'da olsaydı bir ton küfür yer, avrupaya gider sonrada "evladımız evladımız" diye dert yanılırdı.
Bu camia öyle altyapıdan oyuncu çıkartıp, beklemeyi hazmedemez. Altyapıdan çıkacak, çıkarkende Messi olarak çıkacak.

stalker dedi ki...

11 tane baki mercimeke karşı iyi oynayıp dünya starı ilan edileni de ilk defa görüyorum. herkeste acayip bi arda tapınması..edirnenin ötesinde bir karşılık yaratsın o zaman övelim. gözümde tuncaydan, nihattan, tugaydan daha değerli değil.

ergin aslan dedi ki...

şu güzelliğe bak...

Adsız dedi ki...

11 tane baki mercimek demişsin. O kadar da değil. Tamam Estonya adı sanı duyulmadık futbolculardan oluşuyor ama fena futbol oynamıyorlar bence. En azından saha da ne yaptıklarını biliyorlar. Ezbere değil gördüklerimizle konuşalım. Kaldı ki Arda sadece Estonya'ya karşı değil Euro 2008'de de gayet iyiydi. Tuncay'dan Nihat'tan Tugay'dan daha değerli değil demişsin. İyi de onlar gayet karışıklık yarattılar. Nihat neredeyse şampiyon yapıyordu Real Sociedad'ı, Tugay uğruna yapılan jübile kaç gün konuşuldu, Tuncay desen hala Premier Lig'de talibi var. Yetmez mi? Ne olması lazım uçsun mu Arda.