19 Ağustos 2010 Perşembe

Selanik İzlenimleri

Selanik Toumba Stadyumu'nda olacağım bu akşam. Çekebildiğim fotoğraflar an itibariyle bu kadar. Gördüklerim tabii ki daha fazlası. Selanik sahil şeridinin İzmir'in kopyası olduğunu söyleyebilirim. Sıra sıra cafeler, publar içerisi tıklım tıklım çoğunluğu genç. Gündüz hafta içi ama alkol gırla gidiyor. Ekonomilerinin kötü olduğunu biliyoruz, dükkanların çoğu kapalı, sokaklar bomboş.

Şehrin yanılmıyorsam 3 takımı var. Paok, Iraklis ve Aris. Aris ile PAOK arasında hayli sıkı bir rekabet var. Birçok grefite çalışması var sokaklarda ama bir türlü çekme fırsatı yakalayamadım. Şehrin tamamında IRA 10 yazıyor. Sanıyorum Iraklis'in tribün grubu. Stadyumları Paok'un stadyumundan daha güzel. Aris'in stadyumunu çok çok uzaktan gördüm. Bir yorum yapamayacağım.

Selanik'te takıma özel bir güvenlik alınmış durumda. Anlatılanlara göre Yunanistan'ın en rezil taraftarıyla karşılaşacak Fenerbahçe. Şehri gezerken hep cana yakın insanlar görüyorsunuz ama bu adamlar stadyumda ne hale dönüşüyor onu da kestirmek güç. Siz birşeyler ararken yardımcı olabilir miyim diye çıkıyor birileri. İstanbul tişörtleri giyiyorlar. Kaybetmenin ne demek olduğunu o zaman anlıyor insan:) Konuşunca ben İzmirliyim, İstanbulluyum diyenler çıkıyor.

Toumba Stadyumu'nu biz bu zamana kadar bilmiyorduk ama burada nam-ı almış yürümüş. İnşallah stadyumda olup oradan da videolar eklerim. Selanik'te 4-5 tane spor gazetesi çıkıyor. Bunlardan biri Metro Sport. Tam 63 sayfa. Dolu dolu. Harbiden spor gazetesi. Bugünkü maç için KAMIKAZI diye bir başlık atmışlar. Aykut Kocaman'ın eli ağzında bir fotoğrafıyla birlikte.

Bugün Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi de gezebilme fırsatı buldum. Hayli sade, gösterişsiz. Daracık merdivenlerle 3 kat çıkılan evden fotoğrafları da ekleyeceğim bloga. İlgimi en çok çeken şey ise evin bahçesindeki Nar ağacı oldu. Atatürk'ün doğduğu gün babası tarafından bahçeye dikildiği söyleniyor. Bu zamana kadar ne bir yerde okudum, ne de anlattılar. Bilmediğimiz birçok ayrıntı hala var herhalde.

Hiç yorum yok: