25 Ekim 2010 Pazartesi

Halkın Takımı Kazandıracak Mı?

Yıllardır dillere pelesenk olan ''Halkın Takımı Beşiktaş'' deyimi sanırım artık gerçek oldu. Spor kulüplerinin halka arzının ardından bir çok yatırımcının ilgi odağı olan BJKAS hisse senetleri son yıllarda yaptığı çılgın yükselişlerle yatırımcıların gözdesi oldu. Bu yükselişlerle sesini duyuran ve artık halkın her kesiminden insanın haberdar oldup, aldığı bir hisse senedi olan BJKAS tabiri caizse artık halka kadar indi ve Beşiktaş'ın gerçek bir halk takımı olduğunu kanıtladı.

Her ne kadar spor ve futbolla yatıp kalkan bir millet olsak da bu işin ekonomik yönüne son yıllara kadar hep ilgisiz kalmıştık. Ancak özellikle 2009 yılında ki Beşiktaş şampiyonluğundan önce elinde BJKAS hissesi bulunduranların paralarını 3'e 4'e katlamalarını neredeyse hepimiz duymuşuzdur. Bunun bir benzerini yine geçtiğimiz ay BJKAS bizlere yaşattı. Temmuz ayında 1 lot'u (hisse senedi) 5TL civarlarında olan BJKAS hissesi Eylül ayında bu fiyatı 2'den fazlaya katlayarak, 12TLlere kadar çıkardı. Gerek transfer haberlerinde ki beklentiler, gerekse Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarında ki tek temsilcimiz olması hisse senedinin yukarı yönlü hareketinin temel nedenleri arasındaydı.

Ancak gerek Trabzonspor malubiyeti gerekse kısa vadeli beklentilerin azalmış olması nedeniyle aşşağı yönlü bir hareket sergileyen BJKAS hisse senetlerinin önümüzde ki günlerde nasıl bir yön izleyeceği herkes tarafından merak edilen bir soru haline geldi. Hisse düşmeye devam mı edecek yoksa bu sene ki büyük şampiyonluk beklentisi ve avrupa macerasıyla birlikte yukarıya doğru mu hareket edecek.

Bu sorunun cevabını maalesef bizler veremeyiz, her ne kadar BJKAS halkın takımı olsa da bizler bu takımın ortakları olmuş olsak da burası İMKB, burada kararlar duygusallıkla verilmiyor, burada kararlar büyük yatırımcılar tarafından kapalı kapılar ardında veriliyor. Duamız onlarla aynı gemide olmak, onlarla aynı anda almış ve aynı anda satmış olmayı dilemekten başka yapacağımız birşey yok. Çünkü ünlü Wall Street yatırım danışmanı Roger Altman'ın dediği gibi, ''Herkesin borsada neler olup bittiğini bildiği yönünde sağlam bir inancı vardır ama işin aslı, kimsenin birşey bildiği yoktur.İşte borsayı böylesine büyüleyici kılan budur''. Herkese bol kazançlı haftalar.

Umur Koçhan

Hiç yorum yok: