3 Nisan 2011 Pazar

Kırmızı Kartlar ve Sebepleri

Ne Fernandes'in Ernst ile uyumsuzluğu, ne de Ersan'ın kadro içerisinden kaybolması bir etken bu aldığımız anlamsız mağlubiyetlere. Evet Quaresma bazı maçlar çok top eziyor, bazen aksine Beşiktaş gereksiz pas trafiğine mahkum ediyor kendini ama bu da değil neden. Simao'nun ve Almeida'nın işte budur abi dedirtememeleri de ufak bir etkendir belki ama bu sezon gördüğümüz akıl almaz kırmızı kartlara diyecek söz bulamıyorum. Sivok ve Ferrari gibi kart görenlerin de bizim bu senemizi mahvettiğini söyleyelim. Eksik zekalı olmak lazım bu kadar kolay kırmızı kart görmek için.


Ben bu kadar kart gören bir Beşiktaş hatırlamıyorum. Oyunun ikinci yarısı Fernandes ve Quaresma'nın rakiplerine her presinde şimdi tekmeyi basacaklar diye korkuyoruz resmen. Ya tamam çok yetenekli adamlar, kaptırınca sinirleniyorlar ama izlerken bana şunu bile düşündürtüyorlar: "A.k biz nerelerde top oynuyorduk, şimdi bizim karşımızda bize karşı top çeviren, üstün oynayan takıma bak."


Sanki bu adamlar buraya sürgüne gelmişler. Biz bu adamları burada top oynamaya zorlamışız. Özellikle Quaresma her kaptırdığı top sonrasında rakibine vuruyor. Yani öyle bir dünyası var ki topu kaybetmesi hep kendi hatası. Rakibinin bunda hiçbir etkisi yok. Rakibe saygı sıfır. Takımın en iyi oyuncusu kendisi. Bu takım birşeyler yaparsa sayesinde olacak ama içinde bulunduğu durumu, ülkeyi, takımı ve en önemlisi rakibini çok hafife alıyor. Quaresma içinde bulunduğu durumun muhakemesini bir an önce yapmalı. Bu sene ayaklarına bakan bizler ve hakemler yarın attığı tekmeleri de yazacağız. Her maç en az bir sarı kartlık hareketi var. Çok enteresan çok az kart gördü bu sezon.


Takımın inanılmaz bir düşüş içerisinde olması da bir etken ama şu aşırı sinirlilik ve akıl yoksunluğu yüzünden gördüğümüz kırmızı kartlardan illallah artık.



Beşiktaş-Manisaspor:2-3 Tabata


Eskişehirspor-Beşiktaş: 2-0 Guti


İstanbul Büyükşehir Bel.-Beşiktaş:2-1 Aurelio


Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-4 Ferrari


Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş: 0-2 Necip


Beşiktaş-Trabzonspor: 1-2 Sivok


Sivas-Beşiktaş:0-1 Sivok


Porto-Beşiktaş: 1-1 İbrahim Toraman


Beşiktaş-Dinamo Kiev: 1-4 Quaresma

Hiç yorum yok: