8 Ağustos 2010 Pazar

İspanyol Meyhanesi

Yeni formamıza hasta oldum. Beğenmeyen yoktur heralde. Cenk Gönen inanılmaz başladı maça. İnşallah tek maçla göklere çıkarmaz gazeteler. Sağlam bir kaleci kazanmış oluruz.

Maça kötü başlaması dışında, İsmail ve Fink'in aksamasını da katarsak kötü başka bir görüntüden bahsedemeyiz. Yani Ernst ve İbo bu takıma girdiğinde max. güce ulaşılacak. Bir de Necip var ki kulübede oturacak olması içimizi acıtıyor.

Hilbert'in tek şanssızlığı Beşiktaş'ın böyle bir dönemine denk gelmiş olması. Aslında daha fazla ilgiyi de hakediyor. Onun formasını almak lazım. 9'un uğursuzluğunu kırar inşallah.

Guti'nin ara pasları, Quaresma'nın rakiple .aşşak geçebilme potansiyeli, takımın toplu şekilde -demiyeceğim lan total futbol- pas trafiğini hiç de küçümsenmeyecek ölçüde, başarılı şekilde gerçekleştirmesi başlayacak sezon öncesi beni ekran başında inanılmaz heyecanlandırdı. Takım ileride basıyor uzun yıllar sonra. İlk kez bir sezon öncesi bu kadar heyecanlıyım. Demirören'i yerden yere vuruyoruz, aslında başkanlık koltuğunda bulunmaması gerekiyor diyoruz, yanlışları geçmişte de kalsa Beşiktaş'ın tarihine yakışmıyor diyoruz ama bu heyecanı yaşattığı için kendisine teşekkür etmekten de gocunmuyorum. Keşke tribünümüz de Teşekkür ederiz deseydi. Kendi sloganını desteğe çevirmeseydi. Villa Real taraftarı 2 sene önce kendisine köylü diyen Guti'yi unutmamış. Bu bile bizim insanımızın, bizim standartlarımızın hayata bakışını -iyi mi kötü mü unutmak, onu da bilmemekle birlikte- ortaya koyuyor. Herşeye rağmen böylesine heyecanlandırdın ya Demirören, teşekkür ederim.

Oyuna sonradan girenlere gelince Allah yardımcıları olsun. Bu kadro içerisinde ilk 11 olmak hayli zor. Nobre, Uğur İnceman,Necip, Tabata, Ersan, İ. Toraman, Holosko. Bundan sonra bu isimleri çok sık göremeyeceğiz kadroda. Necip ayrı o mutlaka olmalı.

Bakmayın siz Fikret'in 2-2'den sonra Schuster'e giydirmesine. ATV'nin yayınladığı maç olmasa, kendisi anlatmasa böyle düşünmezdi. Bunun bir hazırlık maçı olduğunun farkında ama yayıncı kuruluş mantığı işte.

2 yorum:

SirEvo dedi ki...

İnceman, Nobre, Köybaşı, Tabata, Holosko.
Bu adamlar çöp oğlu çöp. Yedeğin yedeği olamazlar bu takımda. Deli İbo şart. O'nsuz olmuyor sol bek. İsmail'in defans özelliği sıfır. Yediğim bütün ataklarda hatası var, golü de o yedirtti zaten. İşin garibi atak yönü de rezalet. Dengesiz. Son dakikalarda pas verse galip gelmiştik falan. Gerçi sonuç hiç önemli değil.
İlk yarıdaki kadroya Deli İbo, Ernst-Necip, Toraman eklemesiyle bu takım tutulmaz. Ama gerçekten yedek yok.

BEERREGULAR dedi ki...

Abi formayı ben de çok beğendim ama tereddütlüyüm. Çünkü Beşiktaş'ın televizyonda veya internette veya televizyonda gördüğüm ürünlerinden çoğu stora gidince fıs çıkıyor. Artık spotların parlatmasından mı, televizyonun görüntüsünden mi bilemiyorum. Kartal Yuvası'na gidip göreceğiz.

100. yılda takımın tüm oyuncularını futbola ilgisi az adamlar bile bilirdi. Çünkü eğlenceli dolu bir futbol vardı. Umarım bu sene de bu şekilde güzel geçecek. Her maç gelene geçene on basarız beş yağlarız diye bir yaklaşım içerisinde değilim. Top yuvarlak nihayetinde. Belli olmaz ama maçta heyecanlandığımız doğru. Maç saatini iple çeker oldum. hep öyleydi ama bu sefer farklı. Bak 255 gün çalışıyorum on günlük tatil için o da önümüzdeki hafta. helsinki maçı yalan oluyor diye kafamı yiyorum. İstanbul Belediye maçı pazar akşamına denk gelsin ne olur diye dua ediyorum.
Bu sebeple ben de başkana teşekkür ederim. Zaten bizim onun Beşiktaş sevgisinden şüphemiz yok yöneticiliğiyle ilgili problemimiz var. O da belki ileride düzelir, malum daha uzun yıllar bu koltukta.

Neyse abi sonuçta seviyoruz bu takımı iyisiyle kötüsüyle ama başarıya disipline ve sürekliliğe hasretiz. İnşallah olur.
Nolur lan.