14 Ağustos 2010 Cumartesi

Medical Park Ne İstiyor?

Medical Park'ın İnönü Stadyumu'na yapacağı isim sponsorluğu ile ilgili Demirören şöyle diyor: Kötü tezahürat nedeniyle sponsorumuzu kaçırmak üzereyiz. Yurtdışından transfer edeceğimiz yeni oyuncumuzu da bu nedenle transfer edemedik.

Beşiktaş taraftarının Beko'dan bu yana çok sevdiği bir sponsoru olmadı. Hemen hemen hepsi tribünlerden nasibini aldı. Mesela Ülker'e yıllarca orta saha bayrağı açılırken "3 Hece 8 Harf Sadece Beşiktaş" tezahüratı yapıldı. Ülker'in ismini orta sahaya maç öncesi açması hep ıslıklandı. Kapalı Tribünü'nün tavanı mavi Türk Telekom logoluyken Türk Telekom'da nasibini aldı tribünden. Sonrasında doğru hareket ederek siyah beyaza boyadı. Ama bu kez de ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler genel kanısı hakim oldu. Ne Avea, ne Türk Telekom ne de Ülker zaten sevilmiyor. Beşiktaş taraftarı markalara (Beko) hariç karşı işte.

Muharrem Usta'nın Medical Park'ı Acıbadem sponsorluğundaki Beşiktaş'a nasıl sponsor olmak istiyor onu da anlayamıyorum. Mesela Ülker Beşiktaş'ın sponsoruyken Eti ben geldim hadi beraber yürüyelim dememelidir. Sözleşmeler gereği de diyememelidir. Ya da Turkcell Avea varken Beşiktaş'ın kapısını çalmayı bile akıl etmemelidir. Böyle birşeye imkan dahi olmamalı. Ama Medical Park nasıl oluyorda sponsorluk yapmak için teklifte bulunabiliyor hayret. Acıbadem ne yapacak bakalım.

Hadi tüm bunları geçtim. Medical Park kötü tezahürata, tribünden yükselen küfürlere falan muhatap da olmamıştır. Burası İnönü hastane değil diye bağırdı. Tribün kendi düşüncesini ölçülü bir şekilde dile getirmiştir. Medical Park yönetimi osuruktan nem kapmanın en güzel örneğini sergilemiştir bunu bahane edip çekildiyse. Kendilerinden İsmet İnönü'nün adını silmek istemeyiz bu nedenle çekilmek isteriz gibi bir açıklama beklerdim diyeceğim ama RTE'nin ve ailesinin Muharrem Usta ile ne kadar yakın dost oldukları da konuşuluyordu epeydir. Hitler benzetmesi yapılan İnönü'ye son darbenin iktidar zenginlerince vurulması isteğine de şaşırmadım. Ama onların kapalıda sadece 5 saniye süren tezahürata takılmalarını anlayamıyorum. Hayal edilen Türkiye herşeyi olağan karşılayan, düşünüp hareket etmeyen bir Türkiye olsa gerek.

Yılların İnönü Stadyumu'nun adının değişmesi Ali Sami Yen Stadyumu'nun adının değişmesine benzemez. Galatasaray taraftarı bugüne dek neden Türk Telekom Arena oldu diye sitemde bulunan besteler, pankartlar yapmamıştır bu noktada çok önemli. Günümüz futbolunun böyle sponsorluklara ihtiyacı olduğunun farkında olup bağrına taş basıyorsa ve bunu Ali Sami Yen'in Galatasaray'a olan aşkından dolayı yapıyorsa anlamaya çalışırım orası da ayrı tabii. Ama dünyaya tamamen başka pencerelerden bakan bu iki tribün kültürünün ortasında bir doğru olduğuna da inanıyorum. Ne tarihi isimler silinsin, ne de sponsorların alayına kafadan tepki konulsun.

Gelelim Yıldırım Demirören'e. Yine faturayı tribüne kesmiştir. Huylu huyundan vazgeçer mi? Vazgeçmez.

3 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Endüstriyelleşmenin kölesi olmak konusunda büyük adımlar atıyor Demirören,Beşiktaşlı arkadaşlara kolay gelsin valla işleri zor

stalker dedi ki...

tezahürat "burası şeref bey, hastane değil" şeklindeydi. ki bu hali çok daha güzel.

Adsız dedi ki...

Medical Park stadin adini alacagiz deyip reklamini haftalar boyunca yapti zaten. Belki adamlarin istedikleri de sadece buydu. Neticede ben acikcasi böyle bir kurulusun ismini daha önce duymamistim ama simdi biliyorum. Amaclarina ulasmislar demek ki.