5 Ekim 2010 Salı

Trabzon Deplasmanı

Trabzonspor'un yağmurlukları... Sanırım tribünde en güzel yaptıkları iş bu. Yağmur yağmaya başladığı anda bütün tribünler masmavi oldu. Gerçekten müthiş. Fransa-İrlanda maçında buna benzer bir organizasyon yapılmıştı. Yağmurluk giyen Fransızlar tribünde emin olmamakla beraber bienvenue yazmışlardı. Yanılıyor olabilirim ama böyle bir iş yapmışlardı.
Efendim bizim tribünler için söylenecek şeyler de yok değil tabii. Klasik deplasman tayfası gelmiş işte. Yorgunluktan mıdır, oynanan oyundan mıdır çok ses çıkmadı. Bunda Trabzonspor taraftarının Beşiktaş tribünleri hangi besteyi söylerse söylesin onun Trabzonspor versiyonunu yüksek sesle söylüyor olmalarının da payı var. Metraj olarak da .öt kadar tribün olmasının da etkisini katarsanız eğer anlaşılabilir bir durum aslında.
Uzak deplasman zor deplasman Trabzon. Bir buçuk senedir Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını takip ediyorum. Hiçbiri bağıramadı nedense. Enteresan hakikaten. Bu deplasman tribünü Marsilya'nın deplasman tribününe çok benziyor yoksa ben mi atıyorum:)

2 yorum:

ferdinand dedi ki...

Trabzonluların her üçlünün lay lay kısmında hemen kendilerine bağırması en başta komik gelmişti ama çok akıllıcaydı kimse bağıramadı adam gibi ondan sonra. Performans olarak berbattık zaten bir kere bile hepberaber bağrılmadı. Bunda tabi istanbuldan hatta ankaradan çok az kişinin gelmesi etkiliydi, keza takımın kötü oyunu ve gelen golle birlikte hepten gittik.
A
ma yağmurluk olayı hakkaten şaşırtıcı, 30 saniye içinde baktık ki heryer mavi yağmurluk, trabonlular da bize bordo dağıttı biraz da cinlik yaparak:)

tannhauser dedi ki...

o gün;
(1) çeşitli anadolu şehirlerinden gelen grupların kendi şahsi şovlarına soyunmaları,
(2) gençlerin yolculuk esnasında bağıra bağıra kendilerini tüketmiş olmaları,
(3) trabzon'a yakın illerden gelen arkadaşları ise şehir çatışması yapmak için trabzon tribünlerini tahrik etme sevdası
gibi sebeplerle tribünde bir birlik sağlanamadı.
(4)trabzonspor'un en ateşli iki taraftar grubunun deplasman tribünün iki yanında konuşlanmış olması da deplasman taraftarının seslerini duyurmasını imkansız kılıyor neredeyse. bir süre sonra da yılıyor taraftar ve "nasıl olsa bir işe yaramıyor" düşüncesiyle susuyor. aynı taraftarı maç çıkışı "tabata hiç mücadele etmiyor yea" derken duyabiliyorsunuz...