10 Şubat 2011 Perşembe

Protestoculara Ana Sponsorunu Şikayet Eden Başkan

Adnan Polat bombaları patlatmaya devam ediyor. Ana sponsorunu bir daha ağzına almayacağını söylemiş. Bu kadar basiretsiz olacağını hiç tahmin etmiyordum. Bu adam zamanında siyaset de yaptı. Üstelik CHP’de... Belediye başkanlığına aday olmuştu. İyi ki olamamış. Türk Telekom Arena’nın açılışından sonra yaşanan krizi yönetemeyen insan nasıl Belediye başkanlığı yapardı orası da ayrı konu.

Ne demiş Adnan Polat önce ona bir bakalım:
“Şimdi de stadın ismi speküle ediliyor. Biz bu sözleşmeyi yaptığımızda eski tüzük vardı. Bu stadın adı Türk Telekom Arena’dır. Bütün kompleksin adı Ali Sami Yen Spor Kompleksi’dir. Biz buna rahmetli Özhan Bey ile beraber karar vermiştik ve bu şekilde müracaat etmiştik. Türk Telekom’un yaptığı anlaşma cesaret işiydi çünkü orası daha topraktı, hiçbir şey yoktu. Riske girdi fakat yatırdığı ve ödeyeceği paranın misli misli fazlasını geri aldı. Çok akıllıca bir iş yaptı. Stadın her tarafında Türk Telekom yazıyor. Biz de skorbordun üstüne Ali Sami Yen Spor Kompleksi yazdı. Esasında sözleşmede çok fazla hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Bize ihtarnameler gönderdiler, biz de kaldırdık yasal hakları olduğu için. Geçen hafta mimarlara talimatı verdik ve Aslanlı Yol’un orada bir Ali Sami Yen adı ışıklı olarak geçecek ve şu anda şantiyelerin olduğu yerde G.Saray’ın bir tane büyük bir şekilde ismi geçecek. Ama Türk Telekom’un bu anlayışsızlığı, bu yaklaşımı beni o kadar üzdü ki bundan sonra bu firmanın adını benim ağzımdan duymayacaksınız, sözleşmemiz olmasına rağmen. Hiçbir yerde de adını ağzıma almayacağım. Nasıl istiyorlarsa kendileri anons etsinler göreyim! Bütün G.Saray taraftarlarının hepsini nasıl üzdüler! Bana ne e-mailler, SMS’ler geliyor! Ne olurdu Ali Sami Yen’in adı orada kalsaydı. Ama şimdi gereğini yapacağız, 2 ay içinde göreceksiniz o stat nasıl olacak. Stadın devrini aldığımız vakit orası buram buram G.Saray ve Ali Sami Yen kokacak, bunu göreceksiniz.

İnönü Stadyumu’nun adı Fİ YAPI İnönü Stadyumu oldu. Yani Fİ YAPI, İnönü Stadyumu’nun önüne geldi.
Konya’da Atatürk Stadyumu vardı. Aslında hala var ama ismi değişti. Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu oldu adı. Düşünün Atatürk adının önüne geldi.
Mesela Süper Lig’in adı Turkcell Süper Lig oldu. Turkcell Süper Lig’in önünde kullanıldı.
Beşiktaş’ın Akatlar Arena Salonu. Ülker tarafından Cola Turka Arena olması şartıyla isim sponsorluğu yapıldı.
Pınar markası Karşıyaka’nın basketbol takımının ismini Pınar Karşıyaka olarak kullanıyor.
Bank Asya, 1. Lig’in isim sponsoru oldu. Bank Asya 1. Lig oldu adı.
Spor Toto, Süper Lig’in isim sponsoru oldu. Spor Toto Süper Lig oldu adı.
Ziraat Bankası, Türkiye Kupası adının önüne geldi. Ziraat Türkiye Kupası oldu.

Bugüne kadar bir kulübün sponsoruyla alenen kavga ettiğine hiç şahit olmamıştım. Galatasaray taraftarının Adnan Polat’ın sözlerinden dolayı ana sponsorlarına tavır alıp almayacağını zaman gösterecek. Başkan ana sponsorunu taraftarının önüne attı. Şimdi taraftarın önünde iki yol var. Ya başkanına inanacak ve sponsorlarının Ali Sami Yen düşmanı olduğunu düşünerek Türk Telekom’a o stadyumu zehir edecek. Ya da “Biz Adnan Polat’ın puanını açılışta vermiştik. Zora gelince bizi Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne atmıştı. Şimdi zorda kalınca ana sponsoru kucağımıza atıyor” diye düşünecek.

Ben akil her Galatasaray taraftarının bu ucuz oyunu göreceğini düşünüyorum.

1 yorum:

yuki the zorba dedi ki...

onlar icin bu oyunu oynamak kolay. tt muhtemelen olasi toplum tepkisini goze alamayacak ve kendilerini mahkemeye vermeyecektir... bahsettigimiz adam adnan polat... fazlasini beklemek zaten hata olurdu. bu yaptigini benim arkadasim 10 yasinda yaptiginda mizikci deyip gecistiriyorduk, ustelik aramizda para / cikar iliskisi de yoktu. bugun bu olan ise tek kelimeyle rezalettir. sozlesmeyi imzalarken onune koyarlar ve sen de okursun. boyle sark kafasi hakim oldugu surece, bedavaya verdikleri oyunculardan ettikleri karlari da konusmalarindan normali yok...

TT da bundan sonra kime sponsor olacagina daha iyi karar verir umarim... sponsorluk anlasmasi medya raporlarindaki sayisal degerleri arttirabilir ama vodafone + m.united birlikteliginin etkisini yaratmadikca, yalandandir...