3 Ekim 2009 Cumartesi

Asabi Sedat

Bugün gazetede gördüm. Koluna iki polis girmiş yokuş aşağı yürüyorlar. Fotoğrafın altında "Beşiktaş'a havaalanında saldıranlar, yumurta atanlar yakalandı" diyor. Bakıyorum fotoğrafa "Asabi Sedat" sanki. Yakalamışlar götürüyorlar. O mu değil mi emin değilim. Ama yeri gelmişken bahsedelim şahsına münhasır abiden. Asabi lakaplı Anadolu yakasının Asya Kartalları ağabeylerinden Sedat'a neden bu lakap takılmış bilmiyorum ama bildiğim milleti kırıp geçirdiği. Sinir yerine komedi yani. Komik adam hakikaten.
Geçen sene... Fenerbahçe'ye Şükrü Saraçoğlu'nda yenilmişiz, polis yine Kadıköy sokaklarını ezberletiyor bizlere, derken geldik Haydarpaşa'ya, bindik trene. Arkamızdan bir grup daha bindi boş yerlere bakınıyoruz oturacak yer arıyoruz. 6-7 Fenerbahçeli var vagonda, hepimiz şok oluyoruz. Bu saatte burada ne işleri olabilir diye düşünüyoruz. Yanımdaki arkadaşlarımdan biri çocuklara "İnin siz, başka trene binin, atarlar valla trenden" diyor. Çocuklardan ses yok. Tren henüz kalkmamış. Beşiktaşlılardan biri trenin kapısından arka vagonlara sesleniyor. "Sedat abi gel gel, bu vagonda Fenerliler var makara var gel." Koşa koşa geliyor bir girişi var vagona en kral tiyatrocu böyle oynayamaz. "Nerde lan! diye bağırıyor ama ciddi değil takılıyor. Fenerbahçeliler buz kesmiş. Dönüyor Fenerlilere "Ne işiniz var oğlum bu trende" diyor. Çocuklar gülünce "gülmeyin lan zaten canımız burnumuzda" diyor. Oturuyor yanlarına Maltepe'de inene kadar muhabbet ediyor.
Geçenlerde de bir cenaze de gördüm ön sırada saf tutmuştu. Cenazede Ali Gültiken ve Murat Aksu gibi camianın tanınmış isimleri de vardı. En kısa sürede döner de tribünün neşesi yerine gelir diye umuyoruz. Tribünün son 5 senesine baksak, liderlik edenler ya vefat etmişler, ya içerideler ya da yasaklılar. Allah bu tribünlerin sonunu hayır etsin. Baş aşağı gidiyoruz.

1 yorum:

taksim dedi ki...

tribündeydi dün.. içeri alınan diğer kişileri de bırakmışlar zaten..