23 Ekim 2009 Cuma

Takım Şarkıları


Hafta sonu karşılaşacağımız Eskişehirspor için 3. CD hazırlanmış ve yine başrolde şehrin sevilen sanatçılarından Mithat Körler var. Maddi olarak karşılık beklemeden ve herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini vurgulayarak EsEs'e katkı amaçlı yaptığını dile getiren sanatçının hazırladığı CD'ler kulüp yetkililerine teslim edildikten sonra ESSTORE'larda satışa sunulmuş.
Geçen sene Beşiktaş şampiyon olur olmaz alelacele hazırlanan cdler ne kadar sattı bilmiyorum. Zaten içindeki şarkılar günler öncesinden bir çok kişinin arşivine inmişti. Bir önceki albüm de yine son şampiyonluğumuzu yaşadığımız yıl çıkmıştı. Gerekli midir, değil midir veya ne sıklıkta albüm yapılmalıdan ziyade eğer taraftar için bir albüm yapılıyorsa amacına hizmet edecek nitelikte olmalı diye düşünüyorum. Tabi işi sadece bizi müşteri gibi görüp hazırlatanlar da yok değil. Eskişehirli Mithat Körler'i tanıyorum. Eskişehirspor'un 2B'lerde olduğu dönemlerde dahi takımını takip ettiğini ve EsEs sevgisini her daim ön plana çıkarttığını da biliyorum. Sordum ve kulüpten hiç bir ücret talep etmeden albümü sunduğunu da teyit ettim Eskişehirli arkadaşlarımdan. Daha önceki şarkılarını dinlemiştim, tribünlerde dilden dile dolaşan, bir çoğu da milletin cep telefonunda melodi olarak kayıtlı şarkılar. Galatasaray da bu işi tribünde söylenen tezahüratları marş stilinde düzenleyerek albüm kayıtları çıkarttı ve statta da çalıyor. Fenerbahçe'nin arak 100. yıl marşından başka bir şarkısını duymadım son zamanlarda. Bence şimdiye kadarki en orjinali de Ercan Saatçi'nin vakti zamanında yaptığıydı. Beşiktaş'ta geçen sene "Sen Benim Her Gece Efkarım" bestesiyle herkesi kendinden geçiren Birol Can'ın bu konudaki hünerinin kulüp yetkililerince daha efektif kullanılması ve Beşiktaş için gelmiş geçmiş en güzel marşlarından/şarkılarından oluşan bir albüm yapılması ne güzel olurdu. Bir ara Çarşı'nın da bestelerinden oluşan bir albüm çıkarılacağı dolaşıyordu kulaktan kulağa ama arkası gelmedi. Hala maç öncesi semtte dolaşırken en çok duyduğumuz 'Ekinler'in stüdyo kayıdı.

2 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Abicim sadece cd degil sezon boyu gollerin onemli olaylarin oldugu bir sezon sonu dvdside hazirlanmali. Ingilterede forma satislarindan sonra en cok gelir getiren urun. Daha evvelden pek cok kiside dile getirdi ama neremiz dogruki?

Şairler Parkı dedi ki...

Sen benim her gece efkarım Birol Can'ın bestesi değil. Beşiktaş taraftarına ait. Bir deplasman yolunda ortaya çıkmış bir beste, hatta Konya deplasmanı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Beşiktaşlıyız, Beşiktaşlı Birol Can'ın bestesi.

Ege