15 Şubat 2011 Salı

Normal Değildi, Normal Bitmedi

İbrahim Üzülmez'in Beşiktaş serüveni daha önce eşi benzeri görülen bir durum değil. Ölümüne nefret edilip, sonrasında çok ama çok sevilmek anlaşılır şey değil. Sebebini açıklamak için de öyle çok ağdalı cümleler kurmak gerekmiyor. Sanırım bu toprakların kanunu bu adamda 11 yılı iki parçaya ayırdı. 8 yıl sevilmedi. 3 yıl çok sevildi. Cahil adamdı, ama içtendi. İçtenliğini görmek sevmek için yeterliydi. Beşiktaş iyi gidiyorsa ondaki güzel yönleri, Beşiktaş kötü gidiyorsa ondaki kötü yönleri görüyorduk. İbrahim Üzülmez dengedeydi. Siyahla beyaz gibiydi. Beşiktaş'ın simgesi sıfatına en çok yakışan İbrahim Üzülmez idi. Değişken adamdı. Bugünkü kadroyu tribüne koysan en az sırıtan adam İbrahim Üzülmez olurdu. Halktan biri gibiydi.

37 yaşındaki İbrahim Üzülmez bugün itibariyle sözleşmesi fesh edilmiş şekilde kapının önüne koyuldu. Sebep İbrahim Toraman'a yumruk atması. İbrahim Üzülmez'in bu hareketine şaşırdım diyen çıkarsa yalan söyler.

Beşiktaş onun kanadından gol yemiş ve sinirlenmiş. Gerçekten dert etmiş demek ki. Devre arası kendisine golün o taraftan geldiği için kızan arkadaşına -belki de küfreden- patlatmış. Ne kadar cahil ve aynı zamanda ne kadar içten, ne kadar samimi olduğunu ne yaptığına ve neden yaptığına bakarak anlayabiliriz.

Bu olayı başka başka yerlerinden tutmaya, kahramanlık hikayeleri üretmeye gerek yok. İbrahim Üzülmez'in Beşiktaş serüvenini özetleyen bir son oldu. Normal değildi, normal bitmedi.

Olayı Beşiktaş'ın değerleri, vefasızlığı noktasına taşıyanlar, Beşiktaşlı duruşundan dem vuranlara soracağım tek birşey var. Takım arkadaşına yumruk atan adamı orada tutmak Beşiktaş değerleriyle örtüşüyor mu?

5 yorum:

Shiprim dedi ki...

Dediğiniz gibi, İbo normal değildi, biz de o yüzden sevdik zaten. Ayrıca çok da iyi oyuncuydu, orası ayrı. Ama şunu da düşünmek gerek; çoğu zaman hırsından yeşil sahaları yumruklayan bu adam, takımın bu kötü gidişatına belki de en çok -hatta belki de tek- üzülen adamdı. Yine hırsından, haftalardır ruhsuz oynayan birisine patladı. Belki doğru değildi ama, İbo'yu anlamak kolay.

Ha bu arada, hangi Beşiktaş değerleri? Onlar Seba ile birlikte bıraktı futbolu.

Sacripante Re dedi ki...

Çok afedersiniz ama dışarıdan bir göz olarak bu yazıda karşı olduğum bir durum var.

Evet Üzülmez takım arkadaşına yumruk atarak kovulmayı hak etmiş olabilir. Ama bir Beşiktaş duruşunda bahsedilecekse daha önce de Üzülmez'le kavga edip kadro dışı bırakılan, aslında son üç maçta biraz da hakemlerin desteği ile sahada kalabilen, hem hatalar yapan, hem hakemle sürekli tartışan, hem karta yakın, hem de takım arkadaşına ve kaptanına saygısız Toraman'ın da kovulması gerekmez miydi?
Bu şekliyle sanki zaten 37 yaşında ve geleceği olmayan bir oyuncuyu kovup ucuz gösteri yapılmış, en azından satılıp bonservis alınabilecek ve şu dönemde savunmadaki alternatifsizlik nedeniyle muhtaç kalınan oyuncuyu kovmaya cesaret edilememiş gibi gözüküyor.

O yüzden bu bahsedilen duruş için Üzülmez'in kovulması sadece göstermelik bir karar benim görüşüme göre...

1903 dedi ki...

Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. Beşiktaşlı duruşuyla İbrahim Üzülmez de korunamaz, İbrahim Toraman da. Yani Toraman da gitsin problem değil.

BEERREGULAR dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BEERREGULAR dedi ki...

Üzülmez'le Yusuf Şimşek Acıbadem'deki Samsun Pidecisi'ne gelmişlerdi. Orada bir iki konuşalım diye gayret ettim ama bir garip hareketler, tavırlar. Vay dedim adamlara bak (Hem de bu olay hafta içi pazartesi yaşanıyor, o hafta oynanan maçta da puan kaybetmişiz) amma mesafeliler. Yediğinden içtiğinden arttır desteklemeye git odun gibi davransınlar. İçimden "İbo deliliğine s.çayım, Yusuf senin de çalımlarına! Saçlara yelelere gel ikinci lig topçusu kılıklılar!!" dedim. La ne kin tutmuşum üzülmedim resmen.
Ha bir de ben de sahaya inip veya soyunma odasına gidip birilerini yumruklamak istiyorum. Ama ben bunu yapmaya kalksam polis anamı beller. Artı kombinem yanar. Bir daha da stada sokmazlar. Aslında ceza normal bu açından bakınca.
Ama ben normal olmayabilirim.