4 Ocak 2009 Pazar

Aferin Çok İyi Düşünmüşsün!!!

Parası olan efendidir. Paran yoksa serserisin. Tribün terörü dar gelirli taraftarlar tarafından yaratılıyora inanıyor. Çözümü aşağıda. Sana ne desek az. Kraldan çok kralcısın işte. Tersine Robin Hood'luk yaptığın. İngiltere'de Liverpool'un Kop tribünü kombinesi Acetobalsamico tarafından 700 sterlin olarak yazılmıştı. Yani 1.500 YTL. Türkiye'de kombine bilet fiyatlarından haberi var mı acaba. 2-3 YTL'ye maç izliyorlar demiş. Nerede var 2-3 YTL'ye bilet çıksın söylesin bakalım. Spor basınının başkanvekili bunları söyleyen. Yazık...
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkan Vekili Faik Gürses, her türlü imkana sahip statlarda, çok yüksek rakamlara alınan futbolcuları izlemeye, parası olan futbol seyircisinin girmesi gerektiğini söyledi. Futbolda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu, “Çözüme Doğru-2” toplantısında konuşan TSYD Başkan Vekili Gürses, İngiltere'nin tribün terörünü ve şiddeti, maç biletlerine yaptığı müthiş zamlarla çözdüğünü savundu. Milyonlarca avroya ya da dolara alınan yıldızların 2-3 TL'ye izlettirilmemesi gerektiğini anlatan Gürses, şöyle konuştu:
“10 milyon Avroya alınan oyuncuyu, karaborsada 3 TL'ye izlettirirseniz bunun neresine lig, neresine ekonomik boyut, neresine sosyal patlama diyebilirsiniz? Peki parası olmayan futbol maçı izlemeyecek mi? Onlar da belki yılda 3-4 defa stada girebilecektir...”

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Ağzında gümüş kaşıkla doğmuş ya ondan böyle konuşuyor! Ee bizim futbolumuz bu ve benzeri zihniyetindeki adamların tekelinde. Böyle olduğu zaman kendi dünyalarında mutlu olacaklar. Taraftarlar yani onlara göre serseriler, çapulcular onlardan uzak durmuş olacak.

Bir de lütfen 2-3 liralık biletleri söylesin de bizler de bitmeden alalım!

Ege

Adsız dedi ki...

ben şu şuursuza bir mail atayım bakayım, 10 milyon avroluk futbolcusu olup da, 2-3 TL ye maç seyrettiren hangi kulüpmüş... bu yanlış bilgi değil, direk yalan beyan:)