5 Ağustos 2009 Çarşamba

Dumanlı Tribün

Stadyumlarda sigara yasağı var mı? Var. Uygulanıyor mu? Hayır. Kombine alırken kaç kişiye bildiriliyor acaba? "Kulübün aldığı kararlara uyacağıma" maddesinin içinde mi? Yüksek ihtimal öyle. Peki kulüpler hiç sigara içilen tribün uygulamasına geçmeyi düşünüyorlar mı? Düşünen kulüpler vardır bence. Mesela? Mesela Fenerbahçe bunun çalışmalarını yapıyordur. Her boku düşünen sarı lacivertli yönetim bunu da düşünmüştür. Tribünde sigara içen adama dur içme yasak demekle, kardeşim git o tribünden al kombineni demek arasında büyük fark var. Hem de yumuşak geçiş yapıyorsun böylece. Öyle bir tribün yapmak mümkün mü? "Kardeşim bu tribünde sigara içilir" demek mantıklı mı? Bence mantıklı. Şimdi mi? Hayır seneye. Kombine kartları da sattınız çünkü bu sene. Mesela adam sigara içmiyor ama sigara içen tribünden almış kombinesini ya da o tribünün o kısmı sigara içilebilen tribün oldu diyelim. O zaman nasıl olacak? Seneye tribünlerde sigara içilen içilmeyen kısmı yaratmak mümkün mü? Bence zor ama düşünmek bile muhteşem... O tribündeki kalabalığı düşün mesela. Sürekli meşale yanıyor tribünde. Samanyolunu sigaraların aleviyle yapıyor mesela:) Ya da karşılıklı bağırmak için "Sigaralı, Sigaralı" diye bağırıyorsun. Evet evet delirdim ben...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk olarak şükrü saraçoğlu stadında sigara yasaklandı tekrardan içilebilen tribün yapmak kadar saçma birşey düşünüyor olamaz yönetim. Bu sıcaklarda dikkat etmek lazım vücuda bol bol soğuk su tavsiyem..

taksim dedi ki...

Şimdi stadlarda sigara yasak. Tamamıyla yasak. Ama yasada bildiğim kadarı ile üzeri açık olan bir yerde içme konusunda sıkıntı yok. Bizim eski açık tribün o zaman "sigara içilebilir" tribün oluyor.

Ama kapalının çatısından havaya süzülen sigara dumanını da izlemek zevklidir :)

Net olan şudur ki, stadlarda sigara engellenemez.
Hatta abartayım, Akatlarda dahi sigara engellenemez. :)