9 Kasım 2009 Pazartesi

Bir Genç Yetenek Daha... Muhammet Demir


Nijerya'da düzenlenen 17 Yaş Alt Milli Takımlar Dünya Kupası'nda milli takımımız dün yaptığı maçta Kolombiya'ya penaltılarla yenilerekelendi. 90. dakikaya 1-0 önde giren milli takımımız 90+1'de bir anlık dikkatsizlikle basit br gol yiyerek maçın berabere btmesini önleyemedi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılarını hepsini gol yapan Kolombiya, milli takımımızda Furkan Şekerci penaltıyı kaçırınca yarı finale yükseldi. (Furkan'ın kaçırdığı penaltıya ayrıca değineceğim).
17 yaş altı milli takımımızı Kolombiya karşısnda öne geçiren golü Muhammet Demir isimli oyuncumuz attı. Grup maçlarının tamamını değilse de bir kısmını izleme fırsatı buldum. Ve bu çocuk ilk baştan dikkatimi çekmişti. Bu turnuvada önceki maçlarda da 2 gol daha atan Muhammet sadece attığı gollerden dolayıdeil top hakimiyeti, mücadele gücü, top tekniği ve güçlü fiziği ile dikkat çekiyor.
10 Ocak 1992 doğumlu bu genç şu anda Bursaspor takımının oyuncusu. Sözleşmesi 2010 yılında bitiyor. Tabi ki büyük kulüplerimiz şimdiden girişimlere başlamış. Hatta ciddi bir rivayete göre Bursaspor'a gelmeden önce Fenerbahçe'ye önerilen bu genç yeteneği Fenerbahçe yaşı çok küçük diye almamış.
Geçen sene West Ham United Muhammet'i Yaz Kampına davet etmiş. Ancak o dönemde sakat olduğu için gidememiş. Her ne kadar büyük kulüplerimiz peşinde olsa da Karadeniz Ereğli Belediyespor'da yetişen ve 2007'den bu yana Bursaspor forması giyen Muhammet yabancı, özellikle de İngiliz kulüplerinin gözdesi durumunda.
Bırakın genç yetenekler yetiştirip fırsat vermeyi birçok genç oyuncuyu baka takımların elinden aıp yok olmalarına sebep olan büyük kulüplerden birisine gitmektense umarım Avrupa yolunu tutar ve bu yeteneğini geliştirerek ülkemizi Avrupa'da temsil eder.
NOT: Maçta penaltıyı kaçıran tek oyuncu Furkan Şeker'di. Beşiktaş alt yapısından... Penaltı tabi ki kaçar. Dünyanın en iyi isimleri bilekaçırıyor. Ancak daha penaltıya gelirken tekmeliklerini çıkarmış, tozluklarını bileklerine kadar indirmiş görünce çok ciddiyetsiz gördüm. Topun başına geçince duruşu, yakın çekimde gördüğüm bakışı ile kaçıracak dedim kendi kendime ekran karşısında. Nitekim çok çok ciddiyetsiz ve kötü bir vuruşla kaçırdı. Ben bunu görünce acaba bu genç yetekleri sadece teknik olarak değil ayrıca psikolojik açıdan da yeterince iyi yetiştiriyor muyuz diye düşündüm!!!

3 yorum:

Valeriy Lobanovskyi dedi ki...

Muhammet Demir; Trabzon- Araklı doğumludur.. Trabzonluların genlerinde var bu futbol olayı,tartışması bile yapılmaz bence bunun.. Ben de Muhammet'i çok beğensem de gerçek yaşının 17'nin çok üzerinde olduğunu düşünüyorum.

Kemal Mardin dedi ki...

aynı şey benim de dikkatimi çekti. o kadar barizdi ki penaltıyı kaçıracağı.

Sacripante Re dedi ki...

sasha'nın yorumuna %100 katılıyorum. Trabzon'un alt yapılarına ya da alt liglerde oynayan oyuncularına bakılırsa çok ama çok yetenkli topçular var. Ama Trabzon son yıllarda organize olma sıkıntısı yaşadığı için yeterince piyasaya adam çıkaramıyor.
Yine de liglerde yetenkli denen oyuncuların birçoğunun özünde Trabzonlu olduğunu da söylemeliyim. Not: Muhammet'in yaşından büyük gösterdiği fikrine de katılıyorum.