30 Kasım 2009 Pazartesi

Denizli'nin Hesapları

85 dakika pozisyon vermedi Beşiktaş. Kalesi gole uzun süredir kapalı ve bu durum müthiş bir sabrı ve özgüveni de beraberinde getiriyor. Bugün nasılsa bir gol atarız diye oynadı Beşiktaş. Bünyamin Gezer ve yardımcısının yanlış kararları olmasaydı eğer goller de bulabilirdi. Sivas ne olursa olsun zor deplasman. İkinci yarı buradan birçok takım çıkamaz. Bu maçı özetleyen tek kelime ise istikrar. Gol yememeye inandık. Yemiyoruz. Savunmada ikili yaratmak kalıbına inanan futbol alemimiz Sivok ve Ferrari'ye de güzide bir yer ayıracaktır. Gol yemesin şu takım diye çırpınıyorum televizyon karşısında. 2-1 kazansak üzülürdüm. Gol yemeden devam ediyoruz. İlk 6 haftadan sonra böyle bir çıkış yakalanacağına kimse inanmıyordu deniliyor ya ben buna inanmıyorum. Mustafa Denizli bu takımın bu hale geleceğini kestiriyordu bence. Her maç sonrası açıklamasında geleceği yorumlayan Denizli bu takımın böyle devam edemeyeceğini de adı gibi biliyor.
Beşiktaş'ın bu çıkışı maç trafiğinin sıklaşmasıyla oluştu. Oynadıkça açıldı Beşiktaş. Bu maç trafiğine hazırlık maçıyla ulaşılabilir miydi? Bence sayı olarak ulaşsa da takımın sezon hazırlıklarına geç başlama durumu sakatlıkları da peşi sıra getirecekti. Oyuncuların belli bir kalıba girmesi ve performansların tavan yapması zamanlama olarak bu haftalara denk geldi. Sözün özü Mustafa Denizli yarattığı tabloyu gururla izliyor. En büyük şansıysa rakiplerinin beklenmedik tökezlemeleri. Mustafa Denizli öyle bir zamanlama hastası ki ikinci yarıya lider olarak girmek istemeyeceğini bile düşünüyorum.


3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Denizli bu günleri kestirseydi "eğer yönetim isterse ayrılırız" tarzında bir açıklama yapmazdı o zamanlar bence. :)

1903 dedi ki...

Kendi inandığına başkalarını inandıramamasıydı bence o açıklaması.

Sacripante Re dedi ki...

AÇıkçası ben onun da inandığını düşünmeyenlerdenim. O sözleri söylediğindeki takımın ruh hali ile şimdiki arasında büyük fark var. O dönemde oyunculara da inancı azalmıştı Denizli'nin. Şimdi mücadele olduğunu gördüğü için söylemler de daha iddialı oluyor. Ancak bir gerçek de var. Beşiktaş iyi mücadele edip iyi işler yapıyor. Ama futbol şansı da yanında... Aynı sezon başında seri galibiyet alan Fenerbahçe gibi. Kötü oynadığı maçlarda da 3 puanı alıyor Beşiktaş. Trabzon maçında oyunun karşılığı bir sonuç olsa şu anda söylemler bambaşka olabilirdi...