9 Haziran 2010 Çarşamba

Cevap: "İsmi Büyük Teknik Direktör"

- Bernhard Schuster
- Manuel Pellegrini,
- Felix Magath
- Mircea Lucescu
- Ronald Koeman
- Juande Ramos

Öyle bloggerlar var ki bir çırpıda bu hocaların özellikleri hakkında sayfalarca yazabilir. Kendi adıma bu teknik direktörlerin özelliklerini onlar kadar iyi analiz edemeyeceğimi söyleyebilirim. Ama sanıyorum bu 6 hocanın ortak özelliği konusunda kafada büyük soru işaretleri de mevcuttur. Yani bir kulüp düşünün bu 6 hocadan herhangi biri olur diyebiliyor. Hangi oyun sistemi olması önemli değil. Beşiktaş yönetimi bir oyun sistemi belirlememiş. Bu 6 önemli isimden biri gelse bize yeter diyerek bir strateji belirlemişler. Resmi sayfadan da duyurumunu yaptıkları bu açıklama bizim hiçbir planımız yok demenin en büyük göstergesi. Hala isimli bir hoca getirirsek başarılı oluruz mantığı hakim Beşiktaş'ta. Borges adlı bloggerın yazısında Felix Magath ile görüşülmesinin saçmalığı üzerinde durulmuş. Özetle Felix Magath kendisi dışında 5 teknik adamla görüşen Beşiktaş yönetimi ile masaya oturmayacaktır deniyor. Disipline önem veren herhangi biri, bırakın disiplini biraz ilkesi olan adam böyle bir yönetimle çalışmak ister mi? Bu plan içerisinde kendisine gelen yönetime okey verir mi?
Bu çağda her kulüp bir takım hayal ediyor ve ona göre teknik adam belirliyor. Transferi ise hocaya bırakıyor. Beşiktaş ise Hilbert'i alıp 6 hoca ile görüşmelere başlıyor. İş bilmezliğin daniskası durum üzerine sayfalarca eleştiri getirilebilir, getirilmiştir de ama ders almaktan yoksun yönetim için değişen birşey olmaması çok acı. Beşiktaş yönetimi biz nasıl bir hoca istiyoruz diye kendine sorduğunda cevap "İsmi büyük bir hoca" olmamalı artık.

2 yorum:

AcıbadeM dedi ki...

Dünkü son haberlere göre takımın başına geçecek teknik adamın maliyetinin yıllık en fazla 2,5 milyon euro olması da kararlaştırılmış.

'İsimde ağır pahada hafif teknik direktör'

Sacripante Re dedi ki...

Dün Lig Radyoda İspanya'da çalışan bir Türk spor muhabiri ile bağlantı yaptılar. Adam İspanya'da bu 6 teknik direktörle randevulaşma ve görüşme olayının alay konusu olduğunu, ciddiyetsiz olduğu konusunda görüşlerin hakim olduğunu söyledi.
Bana kalırsa borsaya görüşmeyi bildirmeden anlaşma yapılıp, bunun ayyuka çıkması sonrası borsadan gelebilecek ciddi bir cezayı savmak için yapılan komik bir girişim. İMKB bu konuda "biz anlaşmamıştık, 6 hocayla görüştük, daha yeni anlaştık" savunmasını yer mi bilmem. Ama ben aksine inanmıyorum doğrusu...