27 Ocak 2011 Perşembe

Sergen N'oluyor?

Yorumcu olduğu programda haftanın oyuncusu Guti seçilince kendince bunu mantıksız bulduğunu tek başına Antalya maçını çeviren Gökhan Gönül'ün bu sıfata layık olduğunu ifade ederek, "Kim seçmiş Guti'yi, o arkadaşlarla tanışmak isterim" demiş. Ben spor programlarını pek izlemiyorum ama Sergen'in NTV Spor döneminden beri kimilerince cesur, kimilerince doğru, bazen patavatsız bazen de rahatsız yorumlar yaptığını biliyorum. Top oynadığı dönemlerden de 'ipimle kuşağım, pipimle taşağım' tarzından vazgeçmediğini de...

Sene başından beri zaman zaman Guti'nin abartıldığını, pek beğenmediğini dile getirirken bunun bir kıskançlık veya kasıtlı karalama kampanyası olduğunu düşünmedim. Son haftaki yorumu da bence gerçekten kendi doğrularını gösteriyor. "Beşiktaş takımı", "Fenerbahçe takımı", "Galatasaray takımı" derken her birinin formasını giymiş eski bir futbolcu olarak olaylara bakıyor. Bu yüzden de her yorumunu dönüp dolaşıp siyah-beyaz renklere büründürmüyor. Nasıl ki aynı soruyu Rıdvan'a sorunca "Bir Alex değil tabi" diyerek işin içinden sıyırılıyor, Sergen de tıpkı top oynayışı gibi lafı beşlikten geçirip devam ediyor. Beğenilmediği zaman da hakemin sarı kartına dönüp bakmadan ağır adımlarla oyundan çıkışı gibi işine devam ediyor.

Bütün bunları düşününce yorumcu olduğu bir maçta Sergen'e hal hatır sorarcasına "Sergen n'oluyor?" demek olur ama ardından "G.tün başın oynuyor" demek olmaz. Üstelik hemen arkasından girilen Beşiktaşlı olmayanlarla alakalı beste hiç olmaz bence. "Sergen doğru söyle, Fenerli misin?" deyip bıraksaydık hem o anlardı anlayacağını hem de tadında kalırdı.

Maç için yazacak şey çok değil; ilk yarı bulutların üzerine çıkaran ikinci yarı ise bildiğimiz yürek hoplatan Beşiktaş. Almeida siftah yaptı sevindik, Quaresma'ya yine akıl erdiremedik, Ersan'a üzüldük. Dileriz yönetim sezon sonunu beklemeden bonservisini alır.

Hiç yorum yok: