28 Mayıs 2011 Cumartesi

Bobo ve Ersan

Bobo gidiyor, Mustafa Pektemek geliyor. Ersan gidiyor Egemen geliyor. Beşiktaş'ın geçen sene gerçekleştirdiği transferlerden farklı bir zihniyet var gibi düşünülebilir. Yıldız isimler yerine Türk oyuncular tercih ediliyor gibi görülebilir ama oyuncuları bireysel olarak değerlendirmeden önce geçen senenin üstüne bir kadro kurulma niyeti olduğu kesin. Yeniden, maceraya girmeden kadro yenileme amacı güdülürken gözden çıkarılan oyuncuların ne derece doğru olduğunu uzun uzadıya düşündükten sonra karar aldıklarını umuyoruz.
Kemik kadronun korunacağının sinyalleri bunlar. Bobo kabuk değiştiren Beşiktaş'ta Türk statüsünde olsa belki tutunabilirdi. Almeida'nın Portekizli olması ve varolan bir grup mantığının Bobo'nun elini zayıflattığını düşünmek de mümkün tabii. Bobo piyangodan devre arası gelen, beklentilerle verdikleri arasındaki uçurum düşünüldüğünde omuzlarda uğurlanması gereken bir oyuncu. Beşiktaş Bobo'yla çok zafer yaşadı, Bobo Beşiktaş sayesinde Brezilya forması giydi. Uzun yıllar emek veren, hatırlanması gereken, iz bırakan adama uğurlar olsun.
Ersan için göklere çıkarıldı demek bence en doğru tespit olacak. Ersan bugün her takımın istediği bir oyuncu. Gerçekten öyle mi? Beşiktaş'ta görev aldığı az zamanda çok büyük aşama kaydetti evet. Ama bahsi geçen meblağlar kadar eder mi orası soru işareti. Galatasaray'ın oyuncusu olması an meselesiymiş. Her halükarda Beşiktaş kadrosuna kalite katan bir oyuncuydu ama biraz da şişirilmişti.
Beşiktaş bugün ligde hemen hemen her takımın kadrosunda görmek istediği iki ismi gönderiyor. Boboyla yabancı kontenjanı boşalır. Ersan'a belki ileride yanarız. Gelenlerden Egemen için düşüncelerimi daha önce belirtmiştim. Başarılı olacağı, eldekilerden ya da gönderilecekler listesine adı yazılı olanlardan daha iyi mi acaba soruları ve konuları bende büuyük soru işareti.
Bugüne dek ligde çok parlamasını ve büyük takımlara geldiklerinde başarılı olacaklarını iddia ettiğim adamlar oldu ama öyle olmadı. Mustafa Pektemek için dilimi ısırayım. Çok umutluyum çok.

Hiç yorum yok: