18 Ağustos 2009 Salı

Ali Ece-Nobre

Saman alevi gibiydik dün akşam. Öyle bir tempo yakaladık ki bazı dakikalarda Beşiktaş'ı izlediğime inanamadım. Erhan Güven maçın yıldızıydı bana göre. Sonlara doğru açılan Tello da Beşiktaş için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ali Ece geldi aklıma sık sık ben bu maçı seyrederken. Nobre topçu değil bana göre demişti geçen program, dün gece izlerken Beşiktaş'ı Ali Ece'nin bu tespitlerinin hepsini tersine çevirdi Nobre. Üstelik sadece bu maçlık da değil. Nobre forma giydiği her maçta sahanın en çalışkanı. Türkiye liglerinde oynanan futbol her takıma Nobre gibi oyuncuları farz kılarken Nobre'yi halı saha da oynatmam demekte komik oluyor. Yeni nesil yorumcumuz Ali Ece bir sonraki programda Nobre için ne diyecek merakla bekliyorum. İBB maçında gördüğümüzden izlediğimizden fazlasını izledik. Bu takıma güvenenler sezon sonunda yanılmayacaklar. Nihat'ın form tutmasıyla birlikte 101. yılın intikamını alacaktır bu takım.

14 yorum:

ergin aslan dedi ki...

"Nihat'ın form tutmasıyla birlikte 101. yılın intikamını alacaktır bu takım."

eller eller havaya, ooooooo, laylaylaylaylaylaylaylaaaayyy ooo Beşiktaş...

stalker dedi ki...

bu çalışkanlık nasıl bir şey ki? ne üretmişsin o çalışmanın karşılığında misal? üç metreden mermi gibi topu kalecinin kafasına nişanlamışsın üstelik. ne nobreymiş yahu... senede 10 gol atacaksın, büyük maçlarda ortada olmayacaksın, çalışkan payesiyle savunulacaksın..

1903 dedi ki...

@stalker

Nobre futboldan anlamıyor diyenler futboldan anlamıyorlar:)Komik bir tespit en başta. Nobre'nin kaçırdığı gol yüzünden eleştirilmesi ayıp. Kısmetsizlik Ömer'in kafasından dönmesi o topun. Başka bir açıklaması var mı? Kim kafayla o pozisyonda nişan alır ki:)Nobre'nin olmadığı bir takımı ben de çok izlemek istiyorum. Bakalım nasıl oluyor...

Pamukk dedi ki...

bu seneden umutlu olanları görmek hoşuma gidiyor:)

Adsız dedi ki...

Nihat'ın yanında Nobre'ye futbolcu demeyin lütfen. Sizin takımınız ne İlhan Mansız'lar, ne Şifo Mehmet'ler gördü, Nobre'ye verilen bu değeri anlamak zor. Sadece koşuyor ve hava toplarını indiriyor; teknik yok, son vuruş yok, soğukkanlı değil, bir forvet için en önemli özelliklere sahip değil. Kusura bakmayın ama benim düşüncem bu. Ali Ece'nin serzenişi de bu yöndeydi aslında. Size bir tavsiye, Ali Ece'nin de kıymetini bilin. Öyle mütevazi, kültürlü taraftar-yazar bulmak zor.

1903 dedi ki...

@ Chao Grey
Mütevazidir, efendidir, kültürlüdür, taraftar-yazardır hepsine eyvallah. Ben ekrandaki Ali Ece'den bahsediyorum. Nobre'yi arkadaşlarımla yaptığım maça çağırmam diyecek kadar Nobre'nin futboldan anlamadığını iddia eden Ali Ece'den. Şu kıyaslamaları da anlayamıyorum. Yani şu geriye dönük İlhan Mansız, Şifo Mehmet örnekleri. Herkesin kapasitesi bellidir. Kimse Nobre Nihat'tan ya da İlhan Mansız'dan iyidir diye iddia etmedi zaten. Ama Nobre'nin de bir gece kulübünde sabaha kadar eğlenip sakat sakat dolaştığını da görmedi bu gözler. İlhan'ın sahaya yansıttığı hırsın aynısını yansıtıyor mu yansıtmıyor mu? Hala iddia ediyorum Türkiye Liglerinde her takıma lazımdır Nobre gibi futbolcular...

Adsız dedi ki...

Demek ki senin sevdiğin tarzdaki forvetle benimki farklı.

Şairler Parkı dedi ki...

Nobre'nın olmadığı bir kadro başarısız olur ise bu Nobre'nin kıymetli olduğu manasına gelmez ki. Nobre'yi eleştirmek ayrı, Nobre'li kadroyu eleştirmek ayrı. Ceza sahası içinde bitirici bir adam istiyorum ben Beşiktaş'ta. İstatistik meraklısı değilimdir. Ancak her mevkinin de kendi rakamsal gerçekliği dikkate alınmalı. Nobre'nin gol rakamı gibi. Fiziksel anlamda başarılı olması, çok çabalaması Nobre'yi iyi forvet yapmıyor. Çalışkan oyuncu yapıyor. Nobre, Avrupa'da neler verdi bize? Ha şu doğru ama Türkiye liginde her takımda oynar. Ötesi yalan.

Ege

stalker dedi ki...

nişanlama mevzuunu anlamazlıktan gelme 1903 :) deyimdir, taşı salllarsın, birisinin kafasına gelir tesadüfen, ardından da "nişanlama" tabiri kullanılır. ya da ben öyle biiliyorum. yeni değil, kaç zamandr söylüyorum, bu adam üç metreden çerçeveyi bulamaz, bulsa da iyi vuramaz, vursa da kalecinin üstüne vurur.. her hafta örneklerini yaşamaktan bıktım vallahi. her takıma lazım demişsin de, futbola ayıp etmişsin hakikaten. chao grey adamı tanımlamış, nobre bu kadarlık fitbolcu. takımın süründüğü zamanları da hatırlıyoruz tabii, nobre ayakta kalan, direnen tek adamdı nerdeyse. geçen yuki the zorba yazdı ekşide zaten. kesinlikle göz ardı etmiyorum, takdir bile ediyorum, ama nobreyi böyle haklı çıkarmak mümkün değil. bjk forvetine kimi koysan 10 gol atar, koşuyor, mücadele ediyor demek işin kolayına kaçmak bence.

1903 dedi ki...

İnanamıyorum arkadaşlar Allah adamı çarpar:) yapmayın böyle. Sanki bize gelen forvetler her sezon 15 gol üstünde atıyormuş gibi konuşmayın. Tarihimizde kaç gol kralımız var ki zaten. Bu arada son olarak Nobre Beşiktaş'ta sahaya çıktığı 115 maçta 53 gol atmış. Nerdeyse 2 maçta bir gol.

stalker dedi ki...

nobrenin gol sayısında hata var. sırasıyla 2006-07, 2007-08, 2008-09da ligde attığı goller şöyle: 8, 10 ,10. tr kupasında 2, 2, 2. avrupada ise toplamda 3. total gol sayısı 37.

o.32 ort yapıyor. wikiye o istatistikleri juan figer koymuş olsa gerek :)

bobonun ortalaması 0.5e çok yakın (67/142). boşuna yemesin kimse bizi.

gol krallığı önemli değil 1903. şampiyonluğa oynayan takımın forvetleri 15in altına düşmemeli ligde. bu ligde şampiyon olacak takımın 1. stoperleri 2. forvetleri iyi çalışacak. ligin kuralı bu.

bence bobo da bu takımın ihtiyacı değil, fakat gerçek ortada, adam hep 2. tercih olmasından dolayı kırgınlık içinde. nobre gibi bi adam seni keserse doğaldır bu hissiyat. al işte holosko. geçen sene nobre de 10 gol atmış, holosko da. toplamda 14e 12 üstün sezon boyunca da. elindekileri değerleri bileceksin, başka çaresi yok. ha yabancı kısıtı filan var, onun planlamasını da oyuncuları alırken yapacaksın.

Ali Ece dedi ki...

Herkese merhabalar, şaşırdım açıkçası bloga madde olduğuma... Yalnız bir takım yanlış anlama ve duyumlar var: 1-Nobre'yi eleştirirken hiç Şifo Mehmet'ten bahsetmedim varsa yoksa Feyyaz dedim, İlhan dedim. TV'de söylediklerimin aynısı blogumda da yazılı http://aliece.blogspot.com/2009/08/ilhan-mansizin-feyyaz-ucarin-olmadigi.html
Nobre ile ilgili de şöyle söylemiştim: Halı sahaya çağırmam sonra da şöyle "Vazgeçtim aslında haksızlık yaptım yanında çift santrforun ikincisi oynamak isterim, o koşar çalışır ben atarım"
Bütün mesele aldığı para ve tek santrfor oynamasında. Aldığı para takımın sosyal adaletini bozdu her şeyden önce. İkincisi de yazımda anlattığım gibi Feyyaz'ı İlhan'ı BJK'ın santrforu bellemiş birisi olarak Nobre zayıf kalıyor, tamamen duygusal.
Bu yanlış anlamaları açıkladıktan sonra beni savunan, eleştiren herkese de ayrıca teşekkür ederim. Sadece Beşiktaş'ı karşılıksız seven birisi olarak nacizane görüşlerimdi, bana bu kadar değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Blog tutan herkes kardeşimdir, bazen beni yanlış anlasalar, bazen yanlış anlamadan yola çıkıp yerden yere vursalar da...
Bu arada çok güzel blog, FourFourTwo ve Total Futbol için tanıtım yazısını beklerim 500 vuruşluk, tabii blog sahibi "Ben Nobreciyim vermem" demezse. Nobre'ye gelirsek, inşallah çok başarılı olur her maç iki gol atar, onun kötü oynaması Beşiktaş'a hiçbir şey kazandırmaz, yani beni de çok mutsuz eder.
Kendimi ifade etmem için bu yazıyı yayınlama inceliğini gösterdiğiniz için de teşekkür ederim
Görüşmek üzere
ALİ ECE

Ali Ece dedi ki...

Gerçekten de gittim Skytürk'te o programı izledim, aynen şöyle demişim:
"''18’lik çocuk Batuhan’a bir şekilde adam olmayı öğretseniz de 30’una merdiven dayamış Nobre’ye bu saatten sonra topa vurmayı, dripling yapmayı öğretemezsiniz. Ona da o kadar para verip Tello gibi bir ustaya, teknik-hücum taktiği açısından takımın en önemli elemanına Nobre’nin (ki İlhan Mansız’ın olmadığı yerde Nobre’ye santrfor denir!) 3’te biri kadar para öderseniz, takım içi adaleti göz etmezseniz her türlü acayiplik mümkündür.''
Ali Ece
Bunu da sizlerle tartışmak, fikirlerinizi almak isterim

1903 dedi ki...

Nobre'den daha çok sevenin varmış ben bu posttan bunu çıkardım.

Selamlar...