16 Ocak 2010 Cumartesi

Yeteneksizsiniz


M
açın bitmesini beklemeden yazmaya başladım ki doksan dakikanın sonrasına taşımayayım içimdeki sıkıntıyı. "Gitsem mi?" diye aklımın sadece kıyısından köşesinden geçen fikrimi savuşturup da ekran başında gömülüp kaldığım için sevinmeliyim sanırım. Zira maçtan başka her şeye benzeyen bu oyundan sıkılınca Show Tv'yi açıp 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasını izleyerek keyiflenmeye çalıştım. Bizimkileri o jürinin önüne koysan bu akşam herhalde üç 'hayır' ile terkederlerdi salonu. Zaten grupta aldığımız üç mağlubiyetle bu durumdan farkımız da kalmamıştı. Mustafa Denizli zamanında CL'de sıfır çekerek tarihe geçmişti, sanırım şimdi sıra Türkiye Kupası'na geldi. Maçın hem statta hem de ekranda reytingi sıfıra yakın. Şu soğuk havada İstanbul - Kültür Başkenti organizasyonları çerçevesinde düzenlenen konserlerde çok daha büyük kalabalıklar var.

Yazıyı yazarken maç tahmin ettiğim üzere yukarıdaki resimdeki skorla sonlanıyor ve kupaya erkenden veda ediyoruz. Spiker ilk yarıda yorumcu Ömer Üründül'e Mustafa Hoca'nın oyun planını yorumlamasını rica ederken cevap alamıyor. İkinci yarıda da beraberce işin içinden çıkamıyorlar ve Tabata'nın hiç bir zaman takımda yer bulamamasına bir açıklama getiremiyorlar. Belli ki onlarda anlatmak ve yorumlamak zorunda kaldıkları maçtan sıkılmışlar. Haksız sayılmazlar, hepimiz sıkıldık. Sadece bu gece izlediğimiz maçtan, düştüğümüz durumdan değil. Siyah-Beyaz forma altında izlemek zorunda kaldığımız, mücadele yoksunu bazı futbolcu müsveddelerinden, umutlanıp utanmaktan ve en çok da Beşiktaş'ın yıllarını çalan başkandan... Hepiniz yeteneksizsiniz!

2 yorum:

Sacripante Re dedi ki...

Maç içinde hakemin görmediği pozisyonda kırmızı kartlık hareket yapan İbrahim Kaş, maçtan sonra tartışan Serdar Özkan'la Gökhan Sözen'in tartışmasına dahil oluyor. Ayırıyorlar. Ama İbrahim Kaş muhteşem oynuyormuş, takım süpermiş, herşey tamammış gibi soyunma odası koridorlarında bir daha cellallenip Gökhan Sözen'e yumruk atıyor.
Bu da maçtan sonraki saçmalık...
Saha içine mi takılmak lazım saha dışına mı bilmiyorum.
Delgado da bu akşam İstanbul'a geldi. Bakalım daha ne filmler dönecek Beşiktaş'ta...

SirEvo dedi ki...

İbrahim Kaş başta olmak üzere şu takımı haketmeyen o kadar adam var ki...

Ruh yok şu adamlarda, kazanma isteği yok geçen sezonki gibi. Maça çıkıyorlar ama kafalarında şu var, "bitsin de gitsek be!".
Bu mentaliteyle ligten düşeriz ben söyliim :))