10 Şubat 2010 Çarşamba

Ne Anlatıyorsun Okay Karacan?

Aslında severim Okay Karacan'ı. Buna karşın TRT'nin bu akşamki Galatasaray-Antalyaspor maçı için kendisini görevlendirmesine şaşırdım. Bir sürü maç anlatabilecek spiker varken mikrofon ondaydı. Halı saha maçından çıkıp ikinci yarının ilk on dakikasını, eve döndükten sonra maçın son bölümlerini izleyebildim. Bu dakikalarda Galatasaray 2-1'e ve 3-2'ye getiren gollere kavuşurken Okay Karacan da sahadaki mavili ekip sanki Antalyaspor değil de Atletico Madrid'mişçesine anlattı bu golleri. Biz İspanya'nın başkent takımına benzettik ama o bizim başkent ekibimize, hem de ligden düşürülen ve maç yapmayan, Ankaraspor'a benzetti ve iki kere yanlışlıkla Ankaraspor dedi. Maçın izlediğim kısımlarında Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası değil de sanki UEFA Kupası maçı yapıyor zannettim. "Galatasaray'a iki gol lazım", "Galatasaray bastırıyor", "Heyecan dorukta"... Tamam maçın gidişatı ve turu hangi skorlarla kimin geçeceğini bilgilendirmek iyi güzel de maçı sadece Galatasaraylılar izlemiyor. Hiç hazzetmediğim 'Anti Bizans' söylemlerine mahal veren bir maç anlatımıydı izlediğim kısımlar. Ekran başındaki Antalyalılar da yarı finaldeki rakipleri, geçen hafta takımlarının maçı anca son dakikalarında ekrana gelen Trabzonlulardan sonra TRT'yi kara listeye almış olabilir bu akşam.

12 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

ben öyle düşünmüyorum . çok heyecanlı anlattı , hiç bir spikerin kullanmadığı farklı bir anlatımdı . evet bir-iki hatası olabilir . ancak antalyanın gollerinde de aynı heyecanını sürdürdü . ben farklı bir isim , uzun yıllar sonra anlatma istikrarını sürdürmediği için bazı hatalarını görmemeizlikten geldim . okay karacan güzel adam varsın olsun ...

gillerprensi dedi ki...

t2ye katılıyorum

güvenegüvene dedi ki...

ben beğendim anlatımını bu adam formula 1'de de böyleydi sıradan bi' anı çok heyecanlı anlatıyordu.bu maçıda gayet başarılı anlattı.heyecandı bi' kaç kere takım adını yanlış söyledi ama anlatımı güzeldi.

bi'de sen maçın tamamını izlemediğin için kötü gelmiş olabilir maçın bütününe baktığımızda çok heyecanlıydı, hop oturup hop kalktım bende...

aks111 dedi ki...

Ben bi galatasaraylı olarak yazına katılıyorum 90 dakika izledim ve maçı taraflı anlattığını düşündüm.galatasarayın yaptığı tek paslara süper harika filan deyip antalyasporlu oyuncunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaysa neredeyse hiç bişey söylemedi.bu da örnek maç genelinde iyi bi anlatım sunamadı bencede.

güvenegüvene dedi ki...

@aks111

neden taraflı anlatsınki?Okay karacan Galatasaraylı olsa hadi anlarımda adam bildiğim kadarıyla Beşiktaşlı...

ayrıca bu adam hep böyle anlatıyor zaten bu maça özgü bir şey değil;formula 1, geçmişte anlattığı maçlar hep heyecanlıdır.

Metonet dedi ki...

iyi anlatıyor genelde ama Mustafa Sarp'la Mehmet Topal'ı ve Veysel'le Necati'yi karıştırmasına anlam veremedim. Ömer Üründül'de heyecanlandın sen diye sordu o da yok dedi ama bariz heyecanlıydı. Uzun zamandır maç anlatmamasından da kaynaklanıyor olabilir.

Adsız dedi ki...

"galatasaray - onlar" maçı gibi anlattı aynen katılıyorum.

1903 dedi ki...

Kesinlikle taraflıydı. Ziraat Türkiye Kupası'ndan güçlü bir takım elendi. Bence TRT'de istemezdi Galatasaray'ın elenmesini, Okay Karacan'a da sirayet etmiş bu düşünceler.

Dobrowski dedi ki...

dün akşam berberde traş olurken sadece sesini duyabiliyordum. Gs penaltı kazanınca nasıl bağırdı. ardından antalyanın golünde hafif bir gol sesi geldi. ben takip etmiyordum o ara sadece gol sesini işittim. aha dedim antalya attı ve bingo. bende severim bu adamı ama ona da sirayet etmiş büyük takım aşkı

Bruce Grobbelaar dedi ki...

Okay Karacan pek taraflı maç anlatmadı.
Ki kendisi zaten çok iyi Beşiktaşlıdır.Bunu ben kendi ağzında duydum...

gillerprensi dedi ki...

Okay Karacan'ı NTV'den beri takip ediyorum. Şunu söyleyeyim, Kanal8'de sanırım Bilgin Gökberk'le yaptığı programdaki yorumculuğundan kat be kat daha iyi sunuyor maçları. Maçın tekrarlarında özellikle dikkat ettim, Necati'nin gollerinde de Galatasaray'ın gollerinde de aynı ses tonu ile bağırmış. Antalya gol atınca seyircinin sesi çıkmadığından taraflı gözüyle bakılması üzücü. Fanatizm damarlardan taşmış artık cidden!

AcıbadeM dedi ki...

Okay Karacan'ın Beşiktaşlı olduğunu biliyorum. Fanatizmin damarlardan taştığı falan yok. İzlediğim kısımları yorumladığımı ve bu bölümlerde sadece Galatasaray'ın iki golüne denk geldiğimi belirtmiştim. Yalnız Galatasaray'ın oyununu ve tura yakınlığını yorumlaması sebebiyle yazdım yazıyı. Katılırsınız, katılmazsınız...