28 Mart 2010 Pazar

Adnan Polat'a Soru


Adnan Polat yeniden başkan seçilmiş. Hayırlı uğurlu olsun. Yarın öbür gün seçim sonuçlarını değerlendiren bir basın toplantısı düzenleyecek ve yeni dönem için vaatlerde bulunacak. Bundan 2 yıl önce Galatasaray Kulübü’nün binasında, toplantı salonunda mazbatasını alırken oradaydım ve kendisine soru cevap kısmında soracağım soru için kendimi hazırlıyordum. Kendi kendime defalarca tekrarladığım o soruyu o gün mazbatasını alırken soramamıştım. “Başka sorusu olan yoksa teşekkür ediyorum” dediğinde “siktir et oğlum” demiştim zaten. İyi ki de sormamışım dedim toplantıdan çıkarken kendi kendime. Düz ovanın salağı sen misin ters bir cevap verir, canlı yayın, döverler, ederler…
8 Nisan 1999 yılında kendisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayıyken kendisine yöneltilen bir soruya aslında hayata olan bakışını da özetleyen bir cevap vermiş ve benim kendisine sonsuz saygı duymamı sağlamıştı. O zamanlar 17-18 yaşındaki bir çocuğun kulağında kalan cevap “Ben Türkiye'de yaşayan insanlara düşünce, inanç ve köken ayrımı gözetmeden bakıyorum. Ben bu işe soyunurken herhangi bir kesimi temsil etmek için değil, İstanbul'da 12 milyon insan var ve bu 12 milyon insanın oyunu almak istediğim için aday oldum” cümlesiydi ve ben kendisini geçen 10 yıl süresince böyle bir insan olarak gördüm.
Sonraları Galatasaray başkanlığı için adı geçince heyecanlandım ki ben aslında Galatasaray’dan hiç haz etmem. Fenerbahçe daha sıcak gelir bana. Çocukluğumun katili, şampiyonluk hırsızıdır gözümde. Bugün daha başka, yarın bambaşka olacak. Olumlu ya da olumsuz.
Adnan Polat’ın ilk seçildiği dönem listede yer alan Abdürrahim Albayrak hepimizin malumu. Hasta Galatasaraylı kendisi. Seversiniz sevmezsiniz ama ben bu adamın samimiyetinden hiç şüphe etmiyorum. 10 numara arıza Galatasaraylı. Listede yer alan dedik ama aslında listesinden çıkarıldı. Sebebi yine herkesin malumu Galatasaray Liseliler. Albayrak onlara göre Galatasaraylı olamaz. Asilzade değil. İki sene öncesini hatırlayacak kadar duru hafızası olmayanlara Hıncal Uluç’un Bir Gün Herkes Fenerbahçeli olacak başlıklı yazısını okumasını öneririm. Burada Hıncal Uluç zaten anlatmış Abdürrahim Albayrak’ın başına gelenleri.
İki yıl önce benim sorum ne miydi?
“1999 yılında sadece bir kısmın değil tüm İstanbul’un başkanı olacağım demiştiniz. Bugün Galatasaray’da başkanlık yapmaya başladığınız ilk gün. Abdürrahim Albayrak neden listenizde yok? Herkesin başkanı olma anlayışınız değişti mi?”
Bugün Adnan Polat’ın Abdürrahim Albayrak’a sitemde bulunduğunu okuyunca çok şaşırdım. Ne çabuk unutuluyor her şey.

5 yorum:

bonaventure dedi ki...

aslında mevzu senin samimiyetin falan değil. mevzu adnan polatın abdülrahim albayrağın samimiyetinden şüphe edip etmemesi. bende bir galatasarylıyım ama abdülrahim albayrak on numara samimiyetsiz geliyor bana. şimdi ne olacak?

liseli albayrağı istemiş. adnan polat istememiş mevzusuna kadar bir bak bakalım adnan polat bunca zaman neler yapmış ve adnan öztürk neden bu kadar çok puan almış. sence normal mi adnan öztürkün bu kadar çok oy alması?

bloguna ilk kez giriyorum. bilmem nasıl bir bjklisin. ama emin ol gsnin dinamiklerinden haberin yok. hani liseli değilim, kulübe üye değilim, hatta bu sene samiyene bile gidemiyorum başka bir şehirde olduğumdan dolayı. ama adnan polata karşı olan liseli tayfasının (ki zannımca örümcek kafalıdır) mayıs ayında başlarına geleceklerden haberim var. seninde haberlenmen lazım bence..

1903 dedi ki...

@ bonaventure

Ne demek istiyorsun anlayamıyorum gerçekten. 3 kez okudum ama yok:)
Yine de sağol. Emeğe saygı.

Unknown dedi ki...

sayın başkan.bu gün yine fenerbahçeye mağlup olduk.hemde alisamiyende.takımımız bizi defalarca mutlu etti.uef kupasını ne şartlarla kazandığımızı biliyoruz.hiçbir mağlubiyet bizi bu denli yaralamıyor.yeter artık.buna bir çare bulmalıyız.62 yaşımdayım.daha kaç kere bu üzüntüyü yaşayacağım.denizliye yenilelim umurumda değil.şampiyonluk bile ama fenere yenilmesin bu takım artık.

bonaventure dedi ki...

mayıs ayında tüzük değişiyor. haberin yok galiba. kulübe lise dışından üyelk kolaylaşıyor...

anlamadığın mevzu başka bir şeyse açıklayayım.

1903 dedi ki...

@ bonaventure

Tüzük değişmeli demedim ki ben. Adnan Polat neden almadı Albayrak'ı listesine. Sadece GS Liselilerin başkanı oldu almamakla. Yıllar önceki açıklaması siyasette de olsa herkesi kapsıyordu. Şimdi Albayrak'ı listesine almamakla zihniyetini değiştirdiğini söylüyorum bunun sebebini merak ediyorum. Ama sen yazında benim bjkliliğimden tut da garip garip cümleler kurmuşsun: "liseli albayrağı istemiş. adnan polat istememiş mevzusuna kadar bir bak bakalım adnan polat bunca zaman neler yapmış"

???? Zaten liseli albayrağı istemiyor istediğini de nereden çıkarttın?