18 Haziran 2010 Cuma

Daum'u Oğlu İle Vurmak?

Daum'un Fenerbahçe'de kalıyor olması, Quaresma'nın bugün 15:00'te İstanbul'a geliyor olması günün en önemli iki konusu. İşe gelirken radyoda her sabah olduğu gibi Barış Ertül ile Mehmet Ayan arasında gidip geldim. Özellikle Mehmet Ayan'ın programında Daum mevzusunun çok enteresan bir tarafı tartışılıyordu. Mehmet Ayan, "Fenerbahçe Daum'u kulübeye koydu -köpek kulübesini kastediyor- ama Daum hala kalmakta ısrar ediyor. Üstelik oğluna da bu kulüp yol verdi. Bir baba için oğlundan daha önemli ne olabilir?" diyor. Daum'un adamlığını sorgulayan bir program yaptı. Çok şaşırdım. Bir insan sözleşmesinde yazan çok yüksek rakama rağmen oğlumun işine son verdiler diye bu hakkından vazgeçmeli mi? Mehmet Ayan'a göre Daum'un yaptığının adamlıkla falan ilgisi yok.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda bilmem ama Daum'un yaptığı kadar da doğru birşey yok. Nedeni ise gayet basit. Olaya neresinden bakarsanız bakın Daum'a bir ayıp yapıldığını konuşuyorsak - ki oğlunun işine son verdiler diye ayıp edildiğini düşünmüyorum- vereceği en güzel cevap 3 yıllık sözleşmesinden doğan tazminatı söke söke alıp gitmesi değil midir?

Efendim onurlu adam para için böyle bir işe imza atarmıymış? Oğlundan daha değerli bir varlık varmıymış? Köpek kulübesine girermiymiş diye üstüne basmakta Sayın Mehmet Ayan. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar para kazanamayacak bir adam oğlunun geleceği için kendisini feda etmez mi? Maneviyatçı pencereden bakan Sayın Mehmet Ayan bir de bu pencereden baksa mesela Daum'a. Döndürüp Mehmet Ayan'a sorsak ailesinin geleceği için her türlü zorluğa katlanmaz mı?

Hangimiz Daum'un alacağı parayı bir arada gördük bu zamana dek? Olaya biraz da Fenerbahçe yönetiminin ortada olan sözleşme nedeniyle elinin kolunun ne kadar bağlı olduğuna ve bu posizyona düşmesini eleştirsek. Hadi her konuda saçmalıyorum, Daum'a yapılan gerçekten köpek muamelesi diyelim. Üstelik Daum'u oğluyla vurmak gibi bir planda söz konusu diyelim. Koskoca Fenerbahçe Spor Kulübü bir teknik direktörden kurtulmak için bir adamın oğlunu malzeme yapıyorsa maneviyatçı düşünceler neden bunu da sorgulamaz?

3 yorum:

lions dedi ki...

mehmet ayan denen adamın at yarışından başka bir naneden anlamadığını herkes biiyor

Pamukk dedi ki...

anlaşılan dauma yapılan köpek muamelesi, yıldırma vs. ama daum olsam tazminatımı almadan şşurdan şuraya gitmem.
ama dauma iyi oldu. kölnü yarı yolda bıraktı beddularını aldı. şimdi oğlu ve yardımcıları yarı yolda kaldı.

BEERREGULAR dedi ki...

bu adamlar herkesi kendileri gibi zannediyor.. "istenmediğim yerde kalmam ceketimi alır çıkarım" mantığı sadece türklere ait bir kafa.. yabancılarda bu "istenmediğim yerde kalmam ama hakkımı korur, alır giderim" şeklinde... adamın elinde kapı gibi sözleşme var neden parasını almadan gitsin? koskoca fb yöneticilerine bu ajitasyon yakışıyor mu? alsına adam parasını.. ihbarını kıdemini herşeyini alsın :)