31 Ocak 2011 Pazartesi

Fenerbahçe Tribünlerinden Beşiktaş İzlenimi

İstanbul B.Ş.B kabusumuz devam ediyor. 17 de 17 yapamayacağını bildiğimiz Beşiktaş için sürpriz bir mağlubiyet yine de. Maçın bir dakikasını dahi seyredemedim. O sırada Fenerbahçe Stadyumu'nda erkenden tribünlere girenlerin koridordan gelen seslerinden maçın kaç kaç olduğunu ve İBB'nin kaç kez gole yaklaştığını anlayabildim sadece.

Saha içerisindeki görevliler arasında "Vuruyorlar oğlum Beşiktaş'a", "Beşiktaş 10 kişi kaldı" gibi cümlelere şahit olunca arayıp maç hakkında bilgi aldım AcıbadeM'den. Ondan da tahminime yakın şeyler duyunca beraberlikte iyidir diye düşünmüştüm ki Fenerbahçelilerin şampiyonluk sevincine şahit oldum. Böyle bir sevinç olamaz. Kendini yere atanlardan tutunda tribünden aşağı koşanlara kadar.
Fenerbahçelilerin maçın son dakikalarında kendilerinden geçerek "vur lan", "at lan", "ah be" gibi çığlıklarından Beşiktaş'tan ne kadar korktukları ortada. 12 puanlık fark bu lig için çok değil. Gün olur Beşiktaş için puan hesabı da yapmaya başlarız. Fenerbahçe bile şampiyonluk telaffuz ediyorsa Beşiktaş için iki kupa almak imkansız değil.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile oynayacağı çeyrek final maçı öncesinde birçok bjk'li taraftar Chelsea takımını havaalanında karşılamış, o hafta ligde oynayacakları maça Chelsea formasıyla gitmişlerdi. Dertleri sadece Fenerbahçe'nin rezil olası görüp eğlenebilmekti. Kaldı ki Türkiye'deki 17 takım taraftarının tamamı Fenerbahçe kime yenilirse yanilsin mutlu olur. Şimdi bjk bi maçı kaybetmesine Fener'li taraftarların sevinmesi size garip gelebilir ve bunu büyüklük nişanesi olarak görebilirsiniz. Ama Fenerbahçe bunun kat ve katlarını yıllardan beri yaşıyor. Türkiye'de sadece Fenerbahçe kaybettiği zaman meydanlarda ellerinde değişik takımın bayraklarıyla sevinç çığlıkları atan taraftarlar görebilirsiniz.

Bir takımın kaybetmesine başka taraftarların sevinmesi size göre büyüklük göstergesiyse, sizde kabul edilyorsunuz demek ki, Her Zaman Her Yerde En Büyük Fener'in olduğunu.

özgün dedi ki...

çok komik bir yazı olmuş gerçekten. çoğu zaman oldukça taraflı yazılar yazılmasına rağmen bu blogu takip eden biriyim. ancak bu yazı kadar kötüsü ve komiğini hiç görmemiştim. üstte yazan arkadaş çok güzel bir örnek vermiş chelsea maçıyla alakalı. geçen sene bursaspor'a yenildiğiniz için attığınız taklaları siz de biliyorsunuz. ayrıca öyle bir ortam yarattınız ki sanki 3 tane yabancı oyuncu alınca herkesi yeneceksiniz. oysa tarih tekerrürden ibarettir. zamanında fenerbahçe ve galatasaray bunu denediler, avuçlarını yaladılar. ama siz kendiniz şimdiden şampiyon ilan ettiniz. küçümsediğin fenerbahçe'nin arkasında bu ligi bitireceğinize adım gibi eminim. çünkü fenerbahçe eğer ki dün akşamki gibi oynarsa asıl onlar 17de 17 yaparlar. ama bu ütopiktir, fenerbahçe için bile.

Ahmet Değirmenci dedi ki...

avrupada fenerin galatasarayın rakiplerini desteklemişimdir hep ama renklilerin ligde berabere kalması veya mağlup olmasını ayırt etmem 1 puanı sallamam çünkü Beşiktaş bu kadrosuyla ne isterse yapar lig sonunda.sevgili mitos demişinki her zaman her yerde en büyük fenev Ama siz daha bizim besteleri çalmayı bırakmadınız ki nerde en büyük oluyosun 3 hafta sonra geçen sezonki inönü deki maç gibi füzelerimizin tadına bakıcaksınız NOT: Gelin söz Acıtmayacağız

designerk dedi ki...

@mitos kardeşim.. Sanki fenerbahçeliler bir başka takım kazanınca havalara uçuyormuş gibi anlatmışsın meramını. Bu söylediklerinde bile birçok şey açıklamıyor mu kendini. Mesela neden herkes fenerbahçeden nefret ediyor düşündün mü hiç.. Avrupa'da başarılı oldu kupalar kazandıda çekemediklerinden mi yoksa türkiye kupasını son 10 yılda 10 kere aldılar diye mi yada hersene şampiyon oluyor diye mi.. Açıkçası bence fenerlilerin bu kendini üstün gören hallerinden dolayı sevmiyor kimse..En büyük olmak için sadece kupalar yetmiyor. En büyük olmak için başarıdan daha önemli şeyler gerekiyor. Örneğin her daim asarım keserim demeden susmayı bilmek gerekiyor. Yeri geldiğinde karşı tarafın hakkını teslim etmek ile oluyor büyüklük. Ona buna bok atmadan sadece güne değil geçmişi unutmadan saygılı olmak ile oluyor büyüklük. Bilmem anlatabiliyor muyum.

1903 dedi ki...

@mitos
Beşiktaş'ın en büyük olduğunu söylemiyorum. Bizim büyüklüğümüzden korkuyorsunuz da demiyorum. Bahsettiğim şey Beşiktaş kadrosunun yarattığı korku. Yine tipik Fenerbahçeli olarak en büyük olmakla övünüyorsunuz.

Merak etmeyin benim için hiçbir zaman Beşiktaş en büyük olmadı. Başkasının sevdiği Beşiktaş en büyük olabilir ama benim hayatımdaki Beşiktaş Türkiye'nin 3. büyüğü ve bu benim için hiç problem değil.

Beni hiç çekmedi, en iyi en mükemmel. Ben kendimden bir parça buldum Beşiktaş'ta orta halli, standart...

Neden bu kadar çıkıştınız anlamadım:)Tamam oğlum en büyük sizsiniz.

Büyüklük yarışınızı gidin Galatasarayla yapın.

@Özgün
Korku dağları bekler.

BEERREGULAR dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BEERREGULAR dedi ki...

Kazanana veya kaybedene üzülmek bence normal. Her taraftar için. Ertesi gün işe, okula vs gidince nasıl koydular demek için bir eğlence kaynağı. Kimseyi yadırgamıyorum. Ama bu ülkenin değişmez üç gerçeği var.
1.Bu ülkede namağlup şampiyon olabilecek tek takım Beşiktaş'tır. (Bkz 100.yılda az daha yine oluyorduk)
2.Bu ülkede kulüpleşme, profesyonel tesisler, taraftar ürünü ve taraftar konforu açısından en başarılı takım Fenerbahçe'dir. (Fenerium'a bir kere girmek yeter.)
3.Bu ülkede Avrupa'da başarılı olmuş tek takım Galatasaray'dır.

Üzülerek söylüyorum, belki fikrime katılanlar çıkar, bu tablo her geçen sene biraz daha keskin çizgilerle futbol hayatımıza işleniyor. Yani sanki bu durumun aksi hiç olmayacak artık.
Lig iyice zorlaştı. Öyle veya böyle nağmalup şampiyon olmak bence artık imkansız.
Tesis konusunda, taraftar ürünleri konusunda Fenerbahçe'yi yakalamak çok zor. Sen stad inşa ediyorsun adam bilmem ne yaylasında kışlık tesis inşa ediyor.
Ve üzülerek sonuncusu bu oynanan futbolla bu ülkeden Avrupa Kupası alacak bir takım ne zaman çıkar çıkabilir mi bilmiyorum...

Maçlar ya kalitesiz ya maalesef yabancı oyunculara endeksli. Alt yapı unutuluyor futbolumuz geriliyor. Ben şu an bir Beşiktaş'lı olarak şampiyonluk gibi bir hayal kurmuyorum. Türkiye Kupası var bir tek ama alsak ne olacak müze dolu zaten. Önemli olan önümüzdeki yıllarda ne olacak? Şu an 2011-2012 senesi için belki de en umutlu olması gereken taraftar biziz ama onda bile içim rahat değil. Fenerbahçe bu sene şampiyon olsa ne olur. Bu yılın başındaki gibi Avrupa'dan iki maçta elenirse seneye şu yazdığımız satırların ne kıymeti kalır. Üç büyükler özellikle Beşiktaş ve Fenerbahçe artık taraftarlarını biraz daha mutlu etmeli.

Uzun oldu ya. Kusura bakmayın.

Pamukk dedi ki...

fb yenildiğnde sevinenlere biz çok büyüğüz tekiz martavallarıyla savunma yapanlar neden seviniyr o zaman biz bir lig maçını kaybettiğimizde?