29 Ocak 2011 Cumartesi

Hayata Bakış Açısı


Fenerbahçe: Bir Gün Herkes Fenerbahçeli Olacak
Galatasaraylılar: Herkes Bir Gün Fenerbahçeli Olacak 364 Gün de Galatasaraylı
Beşiktaşlılar: Bir Gün Herkes Beşiktaşlı Olmasın Bırakın O Ayrıcalık Bizde Kalsın

Dün yemekhanede arkadaşlarla öğle arası yine yeni yeniden futbol muhabbeti çevirirken konu nerden döndü dolaştı bilmem Fenerbahçelilerin yukarıdaki sözüne geldi.

Hepimiz bu üç cümleyi de önceden duymuştuk ama yanyana getirip düşünmemiştik. Yukarıda sıra sıra dizilen cümleler, çok şey anlatıyor anlayana. Ne anlatıyor kardeşim, kıçınızdan anlamlar yaratmayın diyenlere bana ne çağrıştırdığını anlatayım.

Benim renklerim, benim camiam, benim temsil ettiğim değerler, Fenerbahçe'nin bana yaşattırdıkları, hissettirdikleri sizin dünyanız için büyük bir hayal ve siz bu gerçeği bir gün anlayacaksınız, siz de bir gün Fenerbahçeli olacaksınız. "Bir Gün Herkes Fenerbahçeli Olacak" sözü şovenizmden farksız. Yahudi milliyetçiliği gibi. Bir gün herkesin Fenerbahçeli olmayacağını onlarda biliyorlar ama burada anlatılmak istenen şey en üstün biziz ve siz de bizim üstünlüğümüzü bir gün anlayacaksınız.

Yukarıdaki tanıma karşı Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın sloganını değerlendirmeyi size bırakıyorum. Bu arada özellikle yukarıda Fenerbahçe yazdım. Çünkü Fenerbahçelilerin böyle bir sloganın arkasında durduklarına inanmıyorum. Fenerium eliyle üretilen sloganlar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kibir dolu dünyasının ve o dünyaya hizmet eden Feneriumcuların ürünü diye düşünüyorum.

5 yorum:

BEERREGULAR dedi ki...

FB yorumuna sonuna kadar katılıyorum. GS'nin cevabı sadece laf cambazlığı bence. Bizimki biraz da "amcamın dayımın .mına koyayım" mantığı... Sizin olduğunuz yerde biz yokuz özetle..

AcıbadeM dedi ki...

Olaya yabancı kalan Trabzonluların "Bize Her Yer Trabzon" sloganını da ekleseydin, o da direk onların bakış açısını ve yaşam biçimini yansıtan bir slogan bence.

1903 dedi ki...

Evet Trabzonspor'un sloganını eklemeyi unutmuşum ama ben Fenerbahçe'nin sloganına karşı geliştirilen davranışı sosyolojik, psikolojik:) açıklamaya çalıştım. Yersen tabii:)

Bu arada Belediye'nin bize her yer deplasman sloganını da unutmamak gerek. Yaşasın İBB'nin çılgın taraftar grubu Bozbaykuşlar.

Not: An itibariyle banvit bize fena iteliyor 18 sayı fark

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe yönetimi mal, taraftarının kabullenmediği sadece kendi egolarını şişirmek için ortaya attıkları saçmalığa tutunuyorlar, peki gsliler ve bjkliler niye mallık yapıp kendilerini ancak başkalrı üzerinden değerlendirebilecek kadar kimliksiz olduklarını açığa vuruyorlar, 3 büyükler malsınız.

azapaza dedi ki...

katiyen böyle bir sloganın ardında durmuyorum.klasik bir aziz yıldırım zırvasıdır bu. tatlısu fenerlisi azizbahçe taraftarları kendi dünyalarında çok sever bunu. hepsi de ruh hastasıdır.tribüncü birisinin bunu kabul etmesine imkan yoktur.