28 Ocak 2011 Cuma

Peki Ya Diğerleri?


Çok eskidir içimde, iyi olan tribünlere kayıtsız, şartsız sempati duymak. Gönül verilen renkler ne olursa olsun, izlerken insan o tribünleri ayrı bir haz duyuyor. Tribünlerden gelen o Asi Ruh dedikleri şey, formanın rengi farklı da olsa, sarıyor bir anda seni. O ruhun ve sinerjinin bir parçası hissediyorsun.
İstanbul'a kış gelmişti artık, soğuk bir istanbul akşamıydı, iş çıkışı ULAN bu havada ne işimiz var derken Köyiçi'nde buluverdik kendimizi son dört gün içinde ikinci defa...
1903'le piize başladık yavaştan, arkadan Tıkandı Baba, arkadan Acıbadem...

Bir yandan piiz, bir yandan orayı burayı kesmece, yanıbaşımızda beliriverdi ekşın. Çiçek abbas filmini hatırlayanlar bilirler. İlyas Salman-Şener Şen atışıyorlar o filmde. Bu atışmanın tribün versiyonuna şahit oldum o soğuk gecede. İki eleman önce atışıyorlar, karşılıklı beste söyleme yarışına girmişler. Başlarda söylenen güncel besteler sonraları yerini nostaljik bestelere bıraktı. Vay be ULAN bu da vardı yaa dedirten cinsten. Arada makaraya kaçıp Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar aman aman diye ceylan avlıyorlar inceden, sonra bestelere devam.
Sadet nedir ULAN? Sadet şudur: Orada 20 dakikada söylenen beste sayısıs 70-80 civarı belki atlanmış olunanlarla 100'ü bulur. Beste fabrikasyonu biraz fazla gelişmiş Beşiktaş tribünlerinde. Yaratıcılık hat safhada. Peki ya diğerleri...?

2 yorum:

AcıbadeM dedi ki...

Ben daha ne besteler bilirim deplasman otobüslerinde kalmış, Köyiçi'nde bir köşede unutulmuş... Beste olarak da, anlık tepki olarak da bizim tribün bambaşka.

BEERREGULAR dedi ki...

Kardeşim havanın soğuğu, g.t keseni makbul. Bu olaya şöyle bakalım, yaz ayında cuma namazına gidenlere bak caminin dışına, yollara kadar yerlere karton serip namaz kılarlar. Aynı caminin önünden geçerken bakarsın kışın Allah'ın kulu yok. Müslümanlık mevsimsel yani bir yerde :) Şimdi maça gelenler inşallah hep gelmeye devam eder ama tribün doluluğu biraz da Kartal'ın popülerliğinden. Mersin İdman Yurdu kupa maçında çıktı gerçek müslümanlar :) Hafta içi bu soğukta bir araya gelmek zaten güzelliği.. Bir de güzel insanlar tanıdık abi fena mı? Ağaçlı yol kolkola daha çabuk bitiyor..