16 Ocak 2011 Pazar

Recep Tayyip Erdoğan'ın Yuhalanması ve Gerçekler

Devlet Bakanı Faruk Çelik: Başbakan Erdoğan’a büyük bir vefasızlık yapıldı. Vefasızlığı da Galatasaray Kulübüne yakıştıramıyoruz. Bunların Galatasaraylı oldukları inancında değilim. Başbakan'a büyük vefasızlık yapıldı, ama milletimiz vefalıdır, oylarımız artacaktır
Adnan Polat: ''Maalesef suistimal edenler var. Böyle muhteşem bir geceyi bozanlar var. Kim olduklarını tespit edeceğiz ve gerekeni yapacağız.''
Faruk Özak: "Bayramı, cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık. Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle Galatasaray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. Çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün Galatasaraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım. Bu bir seviyesizlik. Başbakan tepkisini gösterdi ve ayrıldı. Biz de ayrılıyoruz. Bu duruma diyecek bir şey yok. Bizi alkışlamaları, tebrik etmeleri lazımken, bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda oturmak doğru değil."
Mehdi Eker: Yapılanlar çok ayıp, saygısızlık.
Yunus Akgül: Bugün burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. Çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların Galatasaray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti, nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz.

Bu insanlar stadyumda, üniversitede, sokakta tepki gösteremeyecek mi? Tepki göstermek yalnızca sandık yoluyla mı gerçekleşir. Dün gece yaşananlar ve sonrasında okuduğunuz açıklamaların hepsi eleştiriye tahammüllerinin olmadığının göstergesi.

Stadyumun açılmasında Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük emeği olduğunu cümle alem biliyor. Bu insanlar stadyumu hediye etti diye yuhalayamayacaklarına göre sebebinin siyasi olduğunu hepimiz tahmin edebiliyoruz. İster kabul edin ister etmeyin Rceep Tayyip Erdoğan'ın siyasi düşüncesi, hayata bakış açısı nedeniyle Türkiye'nin yüzde bilmem kaçı kendisine destek vermiyor, yaptıklarını doğru bulmuyor. Üniversitede dayak yiyen, sokakta yürüyüşe geçtiler diye anarşik olan kalabalıklar orada burada şurada gösteremedikleri tepkiyi stadyumlarda gösteriyorlar. Çünkü stadyumlar özgür ortamlar. Dün bir internet sitesinde Erdoğan Bayraktar'ın konuşması sırasında yalnızca UltrAslan'ın tepkisiz kaldığını okudum. Taraftar gruplarının özgür ortamı bozduğu inancını da kırmış oluyoruz. Herkes eleştirilebilir, herkes yuhalanabilir.

Gelelim en tepedeki açıklamalara. Bu hareket oylarımızı artıracak demiş Faruk Çelik. Ne denilebilir ki? Mağdur edilen siyaseti bitmez bu ülkede. Stadyumda yaşananların kendilerine güç kattığını düşünmesi ne garip. Ama en komik açıklama Adnan Polat'tan geliyor. Kim olduklarını tespit edeceklerini söylemiş. İhale kimde kalacak bakalım. Dönüp dolaşıp birilerine patlayacak bu iş. Haydi hayırlısı.

Bu anlayışın stadyumlardan uzaklaştırılması gerekir demiş Faruk Özak. Tepki gösterenleri de seviyesizlikle suçlamışlar. Bana CHP'nin Baykal ile girdiği ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'u kaybettiği seçimlerden sonra CHP saflarınca milletin oyunu sattığını itham etmesini fazlaca hatırlatıyor Faruk Özak'ın tepkisi. CHP'nin milleti aşağılaması yanlıştı.

O zamanlar kendileri milletin kararına saygılı olunması gerektiğinden dem vururken dün gece milletin bir parçası, bir kesimi tarafından tepki gördüklerini de unutmasınlar. Millet sadece AKP'ye oy verenlerden oluşmamaktadır. Taraftarlar da millete hizmet ülküsünü mihenk taşı yapan AKP'nin vurgu yaptığı kümenin içindedir. Öyle olunca saygı, böyle olunca seviyesizlik... Bu sığ düşünce değildir de nedir?

Yunus Akgül'ün açıklamaları da en çok cezaevindekileri korkutacak. Bu iş organizeymiş. Ergenekon falan olmasın sakın.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasaray taraftarı gerekeni yapmıştır her konudan siyasi şov çıkaranlara izin vermemiştir.

Metonet dedi ki...

ultraaslan tepkisiz kalmadı. kimse tepkisiz kalmadı. toki başkanının konuşmasını anlayamadık hatta birinin konuştuğunu bile anlayamadık. sebep ettiği laflar değil çünkü duyamadık.
sadece orada siyasi propaganda yapılması engellendi. başka bir parti, başka bir başbakan da olsa olay değişmezdi.
10-15 dakika sonra konuşmanın içeriği dedikodu şeklinde yayıldı stadda.

Baris dedi ki...

Televizyondan açıklamaları hayretle izliyorum.. Adnan Poat protesto edenlerin tespit edilip, bir daha stada alınmayacağını söylüyor.. Ne hakla? Neye dayanarak? Siyasi şovdan hoşlanmayan bir kitle demokratik tepkisini koyarak bu şovu ıslıkla protesto etti. Sizin demokratlığınız bu kadar mı? Buna da mı tahammülünüz yok? Hangi modern dünya devletinde bir grup seyirci bir siyasetçiyi protesto etti diye bir daha stada alınmaz? Holiganlık mı yaptı bu insanlar? Adam mı bıçakladı?
İşin hayret edilecek kısmı da bütün medya ve demokrasi sevdalısı olduklarını söyleyen gazeteci ve yazarlar sus-pus olayı izliyor. Hadi savunsanıza demokrasiyi, özgürce tepki verme hakkını. O insanlar sadece ıslıkla bir tepki ortaya koydular desenize? Ne o yemedi mi? Pabucumun özgürlükçüleri..

1903 dedi ki...

@ Barış
Bunun adı akıl tutulması. Herkesin aklı tutulmuş. Arda bile arayıp özür dilemiş. Taraftarlarını satmış. Adnan Polat ıslıklayanların Galatasaraylılığından şüphe ederim demiş. Galatasaraylılar uzayda mı yaşıyor arkadaş. Bu ülkenin vatandaşları bunlar. Gazete okur, internetten takip eder, tv izler vs olamaz mı? Ben böyle bir akıl tutulması yaşanmasını anlayamıyorum.

Baris dedi ki...

@1903 Kesinlikle haklısın. Akıl tutulması çok doğru bir ifade.. Bu kadar sığ bir millet olduğumuza inanamıyorum. Başka bir medeni ülkede olsa bu olay TOKİ Başkanına sen napıyorsun diye ilk olarak Başbakan söverdi herhalde. Devletin siyasetten uzak durması gereken bir bürokratı açık açık parti propogandası yapıyor ve kimsenin gıkı çıkmıyor. Üstüne milletin parasıyla stad yaptıran zat-ı muhterem sanki cebinden bağ bağışlamış gibi 600 trilyon harcadım ben buraya diyor ve tafralar atıyor.
Yazıklar olsun bu memlekete..

Sacripante Re dedi ki...

Ben de orada olan bir Galatasaraylı olarak protestoların TOKİ Başkanına olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Çünkü ıslık ve yuhalama daha TOKİ başkanı konuşmaya başlamadan, hoparlörlerden başbakanın stada geldiği anonsu yapıldığında başladı. TOKİ başkanının konuşması sadece sadece tepkinin artmasına sebep olmuştur. O da bazıları için. Yani normalde ilk tepkiye katılmayıp TOKİ başkanının Canaydın, Galatasaray yönetimi ve camiasını küçümser nitelikteki konuşmasını duyabilip tepki göstermeye başlayanlar nedeniyle...
Orada 10 dakikaya yakın EKP ve TOKİ belgeseli izlettirilince başlayan bu organizasyonun siyasi ranta dönüşmeye başlamasına idi ilk tepkiler. Kaldı ki daha önce Hamburg maçında Tayyip Erdoğan stada (ASY) girdiğinde de benzer nitelikte bir protesto olmuştu. Yani bu ilk değildi.
Ultraslan katılmış mıdır bilemem. O gruba dahil değilim. Ama o gün TT Arena'da protestoya katılanların son derece doğru bir protestoyu son derece dozunda bir şekilde gerçekleştirdiğine inanıyorum. Eğer bu protesto nedeniyle başbakan Galatasaray taraftarına gözdağı vermeyi falan düşünüyorsa bir daha düşünsün derim. Seçimlere bu kadar yakın zaman kalmışken bu kadar büyük bir camiayı karşısına almaya cesaret edebilir mi bilmem?!

Adsız dedi ki...

arkadaşlar yaptığınız yazılı halaretler AKP hukukcuları tarafından inceleme başlatılacaktır bilgilerinize..

1903 dedi ki...

Sağol bilgilendirme için:)