28 Ocak 2011 Cuma

Yine Mi Sen?

Sürekli statü değişikliğine gidilen Türkiye Kupası'nda bu sene gruplar sonrası kura çekiminde çeyrek final eşleşmeleriyle birlikte yarı final eşleşmeleri de belirlenmiş. Böylelikle finale kadar yeni bir kura çekimine gerek kalmıyor. İşin ilginç tarafıysa dört gruptan çıkan sekiz takımın kura çekimi sonrası yine her birinin gruplardaki rakipleriyle eşleşmesi oldu. Yani Gaziantep BB son dakikada o golü bulamasa, haftaya Çarşamba İnönü Stadı'nda yine Trabzon'u ağırlayacaktık. İşin bir garipliği de çeyrek final maçlarının arasının tam bir ay olması. Adam ilk maçın skorunu unutur...

Çeyrek Final Eşleşmeleri;
Beşiktaş-Gaziantep BB
Gaziantepspor-Galatasaray
İstanbul BB-Kasımpaşa
Gençlerbirliği-Bucaspor

Yarı finalde ilk iki eşleşmenin galibi birbiriyle oynarken, 3. ve 4. eşleşmenin galipleri de final mücadelesi için karşı karşıya gelecek. İnce bir ayarla takımların gruptaki rakipleriyle eşleşmeleri önlenebilirdi. Böyle uygun görülmüş, bize de Telekom'da maç izleme olasılığı doğmuş oldu böylece. Muhtemel final tahmimim Kayseri'de Beşiktaş-Gençlerbirliği olur.

3 yorum:

1903 dedi ki...

Ne zaman mahalle takımları ilk tur karşılaşmalarını yapar. O zaman Türkiye Kupası'nın bir anlamı olur. Böyle RTE'nin deyimiyle "UCUBE"den öteye gidemez.

BEERREGULAR dedi ki...

elemeli mi gelsinler? grup olursa kupanın iki senede bir düzenlenmesi lazım o zaman..

Adsız dedi ki...

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.