15 Aralık 2009 Salı

1987-1988 Bursa-Beşiktaş Olayları

Ne kadar güvenilir bilinmez ama eklemek gerek.

Statlarda ışıklandırma olmadığından maçlar gündüz oynanırdı ve biz Texaslılar gece saat 12’den itibaren küçük parkta toplanmaya başlardık. Sağa sola erketeler koyup İstanbul tayfasını beklerdik. Arada sırada Çarşamba sokaklarına iner, ortalığı kolaçan ederdik. Özellikle fener o yıllarda geceden mutlaka çok kalabalık bir şekilde gelir ve bizle kapışırdı.

O zamanların meşhur Kasımpaşa grubu ve liderleri Pepe Metin öndeliğinde gelirler ve bizimle cenk ederlerdi. Galatasaray ise gelirdi ama sayıca azlardı. Ama çok sağlamdılar. Beşiktaş ise genelde hava aydınlandıktan sonra gelirdi. Sadece bir kez gece gelmişlerdi.

1987 veya 88 yılıydı. Beşiktaş maçı… Bizim takımın durumu iyi. Millet bilet telaşında. Gelen 2000 kişi bilet kuyruğunda, biz ise 300 Texaslı küçük parktayız. Erketeler Santral Garaj’a gidip bize haber getiriyorlar. Bekliyoruz ama Beşiktaşlılar gelmiyor. Derken sabaha karşı “geldiler” diye haber geliyor. Küçük parktan çıkıp, Çarşamba sokaklarına dalıyoruz. Garaj’a giderken polis arabaları da bizi uzaktan takip ediyor. Bakınıyoruz Beşiktaşlılar yok. Stada geri dönüyoruz. Tekrar küçük parktayız… Tam hava aydınlanırken, Altıparmak tarafından Beşiktaş sesleri ve Bursa’ya edilen küfürleri duyuyoruz. Sesleri duyan gişedeki biletçi Bursasporlular da hareketleniyor. Beşiktaşlılar ise gişedekileri hesap etmiyor ve 500 kişi kadar bize yaklaşıyorlar. Derken bizi görünce afallıyorlar ve ellerine ne geçerse üzerimize atıyorlar. Biz biraz bekledikten sonra, bayii Murat, kro Metin(rahmetli) ve Selim önderliğinde yaklaşık 3 bin kişi “S….. Beşiktaş” çekerek hücuma geçiyoruz. Beşiktaşlılar direnmeden kaçıyorlar. Bazıları şaşırıp dereye atlıyor (o zaman derenin üstü açıktı.) Yakalananlar ise bayağı bir Bursa hatırası almıştı. Beşiktaşlılar kovalanmanın ezikliğiyle maçta bile bağıramamışlardı

Hiç yorum yok: