3 Aralık 2009 Perşembe

O Piti Piti Karamela Sepeti



Eh, sezonun birinci yarısı bitmek üzere. Dönem sonu geliyor yani. Karneler hazırlanıyor tüm kulüplerde. Futbolculara, hocalara ve hatta yönetimlere karneler verilecek. Karnede bazı notlar kırık olacak elbette. Yöneticilerin karneleri kötü olsa da karneyi veren de alan da onlar olduğu için yaptırım onlara olmayacak haliyle. Ama hocalar ve futbolcular için kazın ayağı öye değil. Kırık notlar önlerine serilip azarlanacaklar. "Çeki düzen ver" diye gözdağı verilecek belki de.

Ama bir kulüp var ki orada karne telaşının ayrı bir önemi var. O kulüp Beşiktaş. Telaşın sebebi malum. Sınıf mevcudu dolu. Kaydını donduran, parasını peşin vermiş, başarılı (tartışılır!!!) bir öğrenci geri dönüyor. Mathias Delgado...

O dönünce birisi ayrılmak zorunda kalacak takımdan. Burada bir sürü kriter ele alınacak. Parasal zarar ve performans öne çıkacak bu kriterlerin içinde...

Peki kim gidecek?!?!

Valla başlıktaki gibi saymaca yapılsa yeridir. Çünkü kimi ele alsan el yakıyor. Bir bakalım...

Yeri performansı ile garanti 3 isim var: Ernst, Sivok ve Ferrari. Yerleri garanti ve vazgeçilmezler...

Tabata'nın da kalması kesin gibi. Ama onunki performanstan değil, tamamen duygusal !!! nedenlerden. 2 ay önce 8 milyon euroya alınmış bir adamı devre arasında yollamak hatayı kabul etmek demek olur ki hiç Sayın Demirören'in tarzı değil. Dahası 8'e aldığını kaça satabilir?Gerçekçi bir bakışla normalde 3-4 veren bile bulmak zor. Hele ki Beşiktaş'ın bu zorunlu durumunu bilen bir kulüp o kadar bile vermez. Eh 8'e aldığını o paralara satmak ayrı bir eleştiri konusu olur ki başkan o topa pek girmez bence.

Bobo ve Holosko'yu birlikte değerlendireyim. İkisi de takımın zaten sıkıntılı olan gol yollarının en önemli isimleri. Giderlerse yerlerini doldurmak neredeyse imkansız. Üstelik geçmişte ikisine de 5-7 milyon euro arası telifler gelmiş ikisi de "bu kadar az etmez" denilerek satılmamıştı. Şimdi o paraları vereni de bulmak zor. Bobo çok parlak bir sezon geçirmiyor. Holosko sakatlıktan yeni çıktı. Ve yine yukarıda belirttiğim Beiktaş'ın sıkışık durumunu bilen takımların fırsatçılığı burada sebepler...

Tello da takımın giderse yeri doldurulması zor isimlerinden. Özellikle Manchester maçındaki golüyle tekrar öne çıktı. Ve takımda orta sahada hücuma katkı yapabilen, duran topları en etkili kullanan ender isimlerden. Kendisi aldığı paranın azlığı nedeniyle şikayetçi olsa da göndermeyi göze almak çok zor. O gönderilirse taraftar da memnun olmaz kanımca. Gerçi taraftarı dikkate alan bir başkan yokken bunun etkisi olur mu bilmem.

Ve son isim Fink.Yakın zamana kadar gönderilecek isim olarak en büyük adaydı. Ama takıma ve ülkeye alıştığından mıdır, yoksa pahalı pabuç felsefesinden mi bilinmez son haftalarda üst düzey performansla oynuyor. Hele ki Fenerbahçe'ye attığı hem kritik hem de muhteşem golle taraftarın gönlünde yer buldu. Kaldı ki Ernst'e destek olabilen tek isim şu ana kadar. Hatta bazı maçlarda ona alternatif bile oldu. Onun yerini doldurabilecek bir isim gözükmüyor. Uğur İnceman'la o işin yürümeyeceği aşikar.

Eee o zaman "kim gitsin" diyeceksiniz... Ben de başa dönüp söyleyeyim. Saymaca yapılsın. O piti piti karamela sepeti... :-)

9 yorum:

0. Tekil Şahıs dedi ki...

tabata 5 sene de kalsa zarar edeceğimiz kesin. hiç kasmayalım, yol verelim gitsin.

SirEvo dedi ki...

Sivok-Ferrari
Ernst-Fink
Holosko-Delgado(Tabata)-Tello
Bobo

6 tanesi mi kalacak ilk11'de?
Ekstradan 3 tane mi var?

Yolla Fink'i, al Türk onun yerine. Mustafa Sarp tarzında görev adamı. Biraz daha iyi olabilir ondan hatta. Adam mı yok alacak? Var.
Tabata'yı at çöpe, yedek otursun kereviz.

2 tane gitti. Son seçeneğim ise Bobo'nun Türk olması. Türk oldu mu iş bitiyor mu? Bitiyor.
Türk olmazsa ne olacak? O zaman Tello'yu yedek beklet, İsmail Köybaşı sol açık oynasın. Deparları, ortaları ve pas alışverişilye bence sol açıkta hiç sırıtmadı şimdiye kadar. Arkasında da Deli İbo oluyor zaten, deymesinler keyfine. :))

AcıbadeM dedi ki...

Demirören tribünü temizlediği gibi karnesini de çamaşır suyuyla temizler nasılsa... :)

Sacripante Re dedi ki...

Valla onun karneyi temizlemek için çamaşır suyu yetmeyebilir.
SerEvo güzel özetlemiş tabloyu ama bazı gerçekleri gözardı etmiş gibi :-)
Mesela Fink'in yerine Türk al demiş. Bu YD hangi Türk ön liberoyu kaç paraya alıp hangi verimlilikte kullandırabilir. Hoş Fink belki vazgeçilmez değil ama Türk olarak da bir anda kim var onun kadar deyince bir isim aklıma gelmedi.
Bobo'nun Türk olması çözüm ama bildiğim kadarı ile daha süresi dolmadı. Kaldı ki Brezilya milli takımında 1 maç oynamışlığı var. O yüzden hemen olamaz zaten Türk statüsünde.
Gönderecek adamı bulduktan sonra hangi altının sahaya konacağı daha kolay. Tabata ve Delgado zaten aynı anda oynayamaz. Yani oynarsa takım savunması bozulur bence. Biri yedek. Diğeri de Tello, Holosko, Bobo üçlüsünden birisi olur kanımca. Önemli olan kimi yollayacağı...

marco dedi ki...

tabatayı alana nobreyi verelim.

Adsız dedi ki...

tabata antep'e kiralanır.

Sacripante Re dedi ki...

:-)
Zapo gibi diyorsunuz. Oda 4,5 milyona alınıp yok pahasına Bursaya kiralandı. Sezon sonu da bonservisi verilip yollanır. YD 50 küsür milyon euro alacağını her mali değerlendirmede dile getiriyor. Acaba bir hesap yapılsa aldığı sattığı adamlardan ve habire daha ucuza gelirleri kırdırdığı projelerden yarattığı zarardan sonra kaç milyon borcu olur kulübe...

Arkhe dedi ki...

Tello gider.

Pamukk dedi ki...

tabata gitsin.